Algen in glas voorzien gebouw van energie

Colt past micro-algen toe in Bioadaptieve Façade.

In de nabije toekomst kan koolstofdioxide (CO2), als duurzame voeding voor een klimaatsysteem dienen. Colt heeft in samenwerking met Arub en het Duitse SSC (Strategic Science Consult) onderzocht hoe je micro-algen toepast in een zgn Bioadaptieve Façade.

 
De techniek die Colt mede heeft ontwikkeld werkt als volgt: glaspanelen van een gebouw worden gevuld met microalgen. Door middel van fotosynthese wordt het licht door de algen geabsorbeerd.
Als hier dan nog CO2 en de juiste voedingstoffen aan worden toegevoegd biedt dat de ideale mix voor de aanmaak van biomassa.

Thermische warmte

Meer zonlicht op de glaspanelen met algen zorgt voor een snellere groei. Ze vormen hierdoor een ideaal zonweringsysteem. Hierbij geldt: meer zonlicht, meer algen, meer fotosynthese en dus meer schaduwwerking.

 
Een deel van de biomassa wordt omgezet in biogas. Met behulp van een wisselaar kan de thermische warmte van de vloeistof in het systeem direct gebruikt of opgeslagen worden. Deze duurzame energie wordt dan gebruikt voor de energiebehoefte van een gebouw.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie