PS-renovatievloer nog lichter met LEWIS Zwaluwstaartplaten

REPPEL introduceerde i.s.m. VBI de oplossing voor een lichtgewicht geïsoleerde begane grondvloer.

Sinds de marktintroductie in 2012 is er veel belangstelling voor de VBI PS-renovatievloer®, het innovatieve vloersysteem waarbij in plaats van de traditionele betonnen liggers gebruik wordt gemaakt van een lichte stalen ligger.

Standaard wordt deze VBI PS-renovatievloer voorzien van een wapeningsnet, een betonnen druklaag en een afwerklaag. In bouwsituaties waar het gewicht van het vloersysteem gereduceerd moet worden maar i.v.m. draagkracht en comfort toch een betonnen vloersysteem gewenst is, biedt de combinatie met een LEWIS topvloer de oplossing.

Draagkracht

De LEWIS Zwaluwstaartplaten worden gemonteerd op de stalen VBI vloerliggers. De LEWIS platen, eventueel voorzien van vloerverwarmingsleidingen worden direct afgewerkt met een (lichtgewicht) fijn grind beton of een anhydriet gietmortel. Het gewicht van een 50 mm dikke LEWIS vloer is ca. 90 kg/m2.
Het totaalgewicht en de opbouwhoogte van de PS-renovatievloer wordt met het toepassen van de LEWIS Zwaluwstaartplaten aanzienlijk gereduceerd waarbij de draagkracht is gewaarborgd door de constructieve eigenschappen van de LEWIS topvloer.

Renovatieprojecten

Naast het lagere gewicht biedt het toepassen van een LEWIS topvloer nog een voordeel. Door de besparing op arbeidsgangen en droogtijd kan in een zeer korte doorlooptijd toch een ‘betonvloer’ worden gerealiseerd.
Het vloersysteem is hierdoor ideaal toepasbaar in renovatieprojecten maar ook voor kleine aanbouwen uitbouwprojecten. Zowel de VBI PS-renovatievloer als de LEWIS Zwaluwstaartplaten worden uitvoorraad geleverd door de gespecialiseerde professionele bouwmaterialenhandel.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie