Geld verdienen met uw dak?

Xeroflor® & Modulogreen bieden de oplossing.

Wie wil niet wonen en werken in een groene en gezonde omgeving en genieten van levend groen?

De daken van Mostert de Winter bieden die vrijheid. Xeroflor vegetatiedaken en daktuinen zien er niet alleen mooi uit maar bieden tal van economische, technische en duurzaamheidsvoordelen zoals:

Temperatuur

Onder de daken van Mostert de Winter  is het koel. Zwarte daken warmen in de zomer op tot 80 graden terwijl een groen dak niet warmer wordt dan 35 graden. Dit geeft een enorme besparing op uw koeling en een belangrijke bijdrage aan het verminderd opwarmen van de stad, het zogenaamde 'heat island'.

Water

De vegetatiedaken kunnen 50 tot 80% van het regenwater bufferen, verdampen en sterk vertraagd afvoeren. Met de daktuinsystemen kan dit zelfs oplopen tot 99%. Hiermee worden de rioolsystemen sterk ontlast, hetgeen de reden is dat veel steden subsidie verstrekken op de daken van Mostert de Winter.

Levensduur

Het groene dak beschermt de dakbedekking tegen extreme temperatuurswisselingen, UV-straling en mechanische beschadigingen. Het geeft een levensduurverlenging met factor 2.

Biodiversiteit

Het dak en de gevel bieden plaats aan uitgebreide ontwikkeling van flora en fauna. Zo vinden bijvoorbeeld bijen en vlinders nectar in de bloemen van de diverse sedums.

Milieu

De systemen van Mostert de Winter werken als een biofilter, ze binden CO2, absorberen fijn stof, verminderen de geluidoverlast en zorgen voor reiniging van het regenwater. Ook bij het produceren, verwerken en hergebruiken van materialen en grondstoffen in onze systemen staat het milieu centraal.

Meervoudig grondgebruik

Om de stad leefbaar te houden is het gebruik van het dak de volgende stap naar een milieuvriendelijke omgeving. Denk aan mogelijkheden als een daktuin of vegetatiedak maar ook een park, een groene parking, schoolplein, moestuin, cityfarming of sportveld. Een dak krijgt zo ongekende mogelijkheden. En last but not least: de waarde van uw vastgoed stijgt.

Duurzaam vergroenen van het pand

Xeroflor vegetatiedaken zijn Cradle to Cradle gecertificeerd. Hiermee zet Mostert de Winter met Xeroflor een fundamentele en baanbrekende stap vooruit op milieugebied. De dak- en gevelsystemen van Mostert de Winter geven credits bij onder andere Breeam en Leed beoordelingen.
Mostert De Winter speelt al meer dan 40 jaar een toonaangevende rol in deze ontwikkelingen en biedt u de oplossingen.  Zij zullen u graag vertellen hoe u geld kunt verdienen met uw dak of gevel. Mail of bel voor een gesprek met een van de dak- en gevelspecialisten.

 
Meer producten van Mostert De Winter bv

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie