Voor ieder groendak de juiste ZinCo drainage

ZinCo helpt met passende systeemoplossingen voor dakdrainage.

ZinCo heeft maar liefst 15 verschillende lichtgewicht drainagetypen in het assortiment, en die verscheidenheid is niet voor niets! Niet elk dak is immers hetzelfde. Maatwerk is vereist.

Natte voeten

Beplanting op groendaken is onderhevig aan de elementen: wind, vorst, gebrek aan schaduw en een beperkte wortelruimte doen continue een aanslag op het plantenleven. Groendaken vragen dan ook om sterkere en meer droogtebestendige plantensoorten.
Mooie, succesvolle groendaken beginnen dus met de juiste drainage want de speciaal voor groendaken geselecteerde en gekweekte plantensoorten kunnen slecht tegen natte voeten.

Verscheidenheid

Nieuw zijn de lichtgewicht drainageoplossingen waarbij bijvoorbeeld voor de aanleg van groen op een parkeergarage werd gekozen voor een asfaltonderlaag met daarop split en grind als drainagelaag.
De keuze uit lichtgewicht alternatieven is bovendien breed. ZinCo heeft maar liefst 15 verschillende typen in het assortiment omdat elk dag verschillend is en ook niet elk groendak dezelfde invulling c.q. opbouw krijgt. Bovendien spelen afschot en de gemiddelde lokale neerslag een rol bij de keuze van het juiste drainage-element.

Waarop letten bij keuze juiste drainage-element?
  • de hoeveelheid af te voeren water: dit is mede afhankelijk van zaken als de dikte van de bovenliggende laag substraat en de verwachte lokale neerslag;
  • bijzondere omstandigheden: daken met plasvorming bijvoorbeeld vereisen drainageschachten die, om een aanzuigende werking omhoog te voorkomen, zo hoog zijn dat het filtervlies niet met het stilstaande water in aanraking kan komen;
  • de maximale belasting: hoe meer belasting hoe sterker het drainage-element dient te zijn;
  • extra functies: moet er rekening worden gehouden met zaken als (tijdelijke) wateropslag op het dak, drainage gecombineerd met extra isolatie of gecombineerd met een lekdetectiesysteem?
Advies op maat

Voor de juiste toepassing van de juiste oplossing zijn de technische waarden het uitgangspunt. ZinCo helpt dan ook graag met op maat gesneden adviezen bij de juiste toepassing van de juiste oplossingen maar zeker ook niet onbelangrijk de juiste berekeningen.
ZinCo put uit bijna 35 jaar ervaring met de meest uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van dakparken tot sedumdaken.

Begeleiding

ZinCo staat zijn klanten bij in de ontwerp- en bestekfase van hun project met kennis over de opbouw, detaillering en de geldende eisen en richtlijnen op het gebied van dakbegroening. Ook tijdens de projectrealisatie is ZinCo de aangewezen partner die de installatie door ervaren hoveniersbedrijven begeleidt en zich graag inzet voor een duurzaam eindresultaat.

Projectspecifieke oplossingen

Dankzij de eigen Ontwikkel- & Onderzoeksafdeling kan ZinCo projectspecifieke oplossingen bieden. Overigens levert ZinCo ook veiligheidssystemen en relingoplossingen voor op het dak.
Groendaksystemen van ZinCo zijn bovendien voorzien van een unieke 10-jarige garantie. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie