Brandwerend rolscherm isoleert 60 minuten lang

Hoefnagels introduceert Firescreen® Temperature brandwerend rolscherm EI 60.

Regelgeving omtrent brandveiligheid is de laatste jaren stevig aangescherpt. De brandpreventienormen hebben strenge eisen met betrekking tot brandweerstand en compartimentering.

Hoefnagels Branddeuren heeft daarom een revolutionair nieuw product ontwikkeld op het gebied van brandcompartimentering: het Firescreen brandwerend rolscherm dat de temperatuur 60 minuten kan isoleren zonder sprinklerinstallatie.

Evacuatieroute

Bij brand zorgt het rolscherm (maximale afmeting 5 x 4 m) voor directe compartimentering, waardoor de brand zich niet verder uitbreidt.
Daarnaast wordt met een Firescreen brandwerend rolscherm een veilige evacuatieroute en/of een aanvalsweg voor de brandweer gerealiseerd, waardoor mensen en goederen beter beschermd blijven.

EI-classificatie

Het nieuwe Firescreen Temperature brandwerend rolscherm is getest volgens EN 1634-1 en EN 13501-1, heeft een EI-classificatie en voldoet aan:

  • E – vlamdichtheid om het element intact te houden;
  • I – thermische isolatie van de temperatuur;
  • W – beperking op warmtestraling van max. 1 kW/m2.
Kenmerken
  • oprolbare, brandwerende afsluiting vervaardigd uit hoogwaardig technisch textiel;
  • werkt volgens hetzelfde principe als een brandwerend rolluik;
  • directe compartimentering waardoor uitbreiding brand niet mogelijk is;
  • beschermt mensen, maar beperkt ook schade aan gebouwen en goederen.
Twee typen Firescreen

Firescreen Temperature brandwerende rolschermen zijn zeer geschikt ter afsluiting van brandcompartimenten en zorgen ervoor dat bij een temperatuur van 1000 °C aan de brandzijde de stijging van de temperatuur aan de niet-brandzijde slechts 140 °C is.
Firescreen Radiation brandwerende rolschermen zorgen voor directe compartimentering (vlamdichtheid) en beperking van warmtestraling, zodat er geen branddoorslag en brandoverslag mogelijk is naar andere ruimtes.

Meer oplossingen

Naast de Firescreen brandwerende rolschermen biedt Hoefnagels Branddeuren een ruim scala aan brandwerende oplossingen ten behoeve van brandcompartimentering.
Alle producten zijn maatwerkproducten, die volledig zijn afgestemd op de eisen van architect, aannemer en eindgebruiker.

 
Kijk voor meer informatie op de website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie