Duco lanceert eerste ventilatierooster met voorverwarming

Duco introduceerde ClimaTop op de Internationale Bouwbeurs.

De ClimaTop is het eerste elektronisch gestuurde rooster, dat de verse, binnenkomende lucht voorverwarmt tijdens de koudere (winter)maanden.

 
De ClimaTop is letterlijk en figuurlijk een TOP-rooster. Deze laatste ontwikkeling op het vlak van natuurlijke ventilatie staat helemaal bovenaan, in de top, van de piramide en combineert gezondheid met ultiem comfort.

Stevige basis

De basis van de piramide werd gebouwd op volgende fundamenten: een ventilatierooster dat snel en eenvoudig op het kozijn geplaatst kan worden met zelfregelende klep voor een constant ventilatiedebiet én een akoestische uitvoering voor maximale geluiddemping. Tel daarbij de elektronische sturing op basis van CO2 voor een optimale energiebesparing en je hebt al een stevige basis.

Voorverwarming

De ClimaTop doet daar echter nog een schepje bovenop: dankzij een interne warmtestrip kan de binnenkomende verse lucht voorverwarmd worden tot een 12°C. Dankzij de intelligente sturing van het rooster, wordt er enkel ingegrepen waar en wanneer dat nodig is. Dat wil zeggen dat er enkel verse lucht binnenkomt als het binnenklimaat ondermaats dreigt te worden.
Bovendien reageert de warmtestrip alleen wanneer de buitentemperatuur onder de 12°C zakt om de lucht voor te verwarmen tot een aangename temperatuur en dat met een rendement van 99%.

Warm tapwater

Het rooster zorgt niet alleen voor een maximaal comfort, maar dankzij de koppeling aan een warmtepomp(boiler) kan de warmte uit de afgevoerde lucht onttrokken worden en aangewend worden voor de bereiding van warm tapwater. Slim, comfortabel én energiezuinig!

 

« Nieuws overzicht