Een duurzaam alternatief in kunststof daksystemen

Met de introductie van Monarplan FPO dakbedekking laat Icopal zien ook op het gebied van eenlaagse kunststof daksystemen te blijven innoveren.

 
De milieuvriendelijke samenstelling, uitstekende producteigenschappen en diverse verwerkingsopties bieden nieuwe mogelijkheden. Een product van eigen bodem. Op basis van tientallen jaren kennis en ervaring vertaalt de eigen R&D afdeling van Icopal de nieuwste technologieën naar duurzame kunststof dakoplossingen, die volledig aansluiten op de ontwikkelingen in de Nederlandse markt.

Milieuvriendelijk

De samenstelling van dit nieuwe type kunststof dakbedekking van Icopal maakt Monarplan FPO tot een milieuvriendelijk en duurzaam product. Het bevat geen weekmakers en halogenen. Op basis van versnelde verouderingstesten en jarenlange ervaring met soortgelijke dakbedekkingreceptuur is te verwachten dat Monarplan FPO meer dan 30 jaar meegaat.

Monarplan FPO Reflectie wit

Een van de nieuwe varianten van Monarplan FPO is Monarplan FPO Reflectie wit. De speciale reflecterende kleur weerkaatst warmte van de zon, waardoor - bij te veel warmte in of boven het gebouw - het dakoppervlak en de onderliggende binnenruimte koeler blijven. De verkoelende werking wordt aangeduid met een SRI-waarde (Solar Reflectance Index). Monarplan FPO Reflectie wit heeft een SRI-waarde van 108. Dit wordt gehaald doordat een dak met Monarplan FPO Reflectie wit 85% van de zonnestralen weerkaatst en 92% van de opgenomen warmte weer afgeeft door emissie. Dit zorgt naast een aangenamere binnentemperatuur voor minder energiekosten, doordat het energieverbruik van airconditioning installaties afneemt.

Alle seizoenen

De overlappen van de dakbedekking worden gelast met hete lucht. Omdat Monarplan FPO een groot lasvenster heeft, kan installatie onder verschillende temperaturen en dus in alle seizoenen plaatsvinden.
 
 

Wilt u meer weten over Monarplan FPO:

Icopal bv
Tel.: 050-551 63 33
E-mail: syntheticinfo@icopal.com
www.icopal-kunststof.nl