Introductie nieuwe generatie VELUX dakramen op BouwBeurs

Nieuwe standaard voor energie-efficiëntie en wooncomfort in dakramen.

De nieuwe generatie VELUX dakramen biedt meer energie-efficiëntie, daglicht en wooncomfort, zorgt voor een eenvoudiger en slimmer montageproces en heeft standaard een witte afwerking.

De beproefde constructie van de bekende VELUX dakramen blijft behouden en daardoor bieden ze betere isolerende eigenschappen en een glasoppervlak dat tot wel 18 procent is vergroot. Dit levert gebouwen meer passieve zonnewarmtetoetreding op en bespaart daarmee energie. Een ander belangrijk kenmerk van de nieuwe generatie is de witte afwerking.

Thermo Technology

Met de introductie van de VELUX Thermo Technology zijn de isolerende eigenschappen verbeterd met een U-waarde van 1,3 voor de nieuwe standaard dakramen. Deze U-waarde kan door verdiepte inbouw en de toepassing van een isolatiekraag worden teruggebracht naar 1,2. Daarnaast biedt VELUX een reeks unieke glasvarianten aan met U-waarden van 1,0 en lager om de U-waarde van het dakraam nog verder aan te scherpen.

Active climate control

De VELUX Active climate control zorgt het hele jaar door voor een optimaal energieverbruik en thermisch comfort door een automatische besturing van dakramen, zonwering en raamdecoratie. Dit in tegenstelling tot andere producten die alleen tijdens het stookseizoen werken.

Nieuw ontwerp en intelligente oplossingen

Ook het ontwerp van de nieuwe generatie VELUX dakramen is verbeterd, zowel aan de binnenzijde met smallere kozijnen als buitenzijde met afgerond lijstwerk. De afstandsbediening is vervangen voor de VELUX INTEGRA io-homecontrol bedieningstablet die het binnenklimaat voor elektrische VELUX dakramen en accessoires controleert. De motoren van de nieuwe generatie dakramen zijn nagenoeg geruisloos en hebben een stand-by stroomverbruik van 0,5 W/H.

Meer montagegemak

De nieuwe dakramen kunnen dankzij de nieuwe innovatieve montagebeugels eenvoudig en op twee verschillende niveaus in het dak worden gemonteerd (standaard of verdiept). Met een verdiepte montage ligt het dakraam 40 mm dieper in het dak, wat zorgt voor een nog betere integratie in het dak en een verdere bijdrage aan energiebesparing. De schroeven op de afdeklijsten zijn vervangen door een kliksysteem waardoor de montage eenvoudiger en veiliger wordt.

Kenmerken
  • verbeterde isolatie-eigenschappen met VELUX Thermo Technology met een U-waarde tot 1,3 voor standaard dakramen. Door verdiepte inbouw en toepassing van een isolatiekraag kan deze teruggebracht worden tot 1,2. Daarnaast biedt VELUX een reeks unieke glasvarianten aan met U-waarden van 1,0 en lager om de U-waarde van het totale dakraam nog verder aan te scherpen;
  • tot wel 18 procent meer glasoppervlak;
  • betere energiebalans;
  • gebruiksvriendelijke bediening met de INTEGRA io-homecontrol bedieningstablet;
  • mooiere uitstraling aan binnen- en buitenzijde met smallere kozijnen;
  • verbeterde verpakking;
  • sneller en eenvoudiger te hanteren en monteren;
  • voldoet aan weerstandsklasse 2 volgens de NEN 5096 en komt daarmee in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

 
De nieuwe generatie VELUX dakramen komt in april 2013 op de Nederlandse markt. De officiële introductie vindt plaats van 4 tot 9 februari in de Jaarbeurs te Utrecht. U vindt VELUX Nederland in hal 1, stand D118.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie