FOAMGLAS-isolatie op de Internationale BouwBeurs 2013

Een nieuw product, een nieuw project, een nieuwe bestekservice en een nieuwe brochure.

Op stand F059, hal 11 van de Internationale BouwBeurs legt Pittsburgh Corning, fabrikant van FOAMGLAS®-isolatie, dit jaar de focus op vier blikvangers:

de nieuwe Perinsul HL-blokken, het gebruik van FOAMGLAS in het vernieuwde Stedelijk Museum, een nieuwe bestekservice en een nieuwe brochure met 3D-tekeningen over de vele toepassingsmogelijkheden van FOAMGLAS.

Nieuwe generatie koudebrugonderbreking

Hoe beter een gebouw is geïsoleerd, des te groter het effect van zones waar de isolatieschil is onderbroken. FOAMGLAS PERINSUL is ooit specifiek ontwikkeld om in funderingen, dakopstanden en ander metselwerk een doorlopende, drukvaste, homogene en vochtongevoelige thermische isolatielaag te realiseren en zodoende koudebruggen op te vangen.
Naast de al bekende PERINSUL S-blokken introduceert FOAMGLAS een nieuw type voor nog hogere belastingen: PERINSUL High Load (HL). PERINSUL HL is twee keer zo sterk als het standaardtype, waardoor de gebruiksmogelijkheden nog ruimer zijn. PERINSUL HL is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor dragende binnenwanden in passiefhuizen.
Een brochure over de problematiek van koudebruggen en de oplossingen hiervoor is beschikbaar op aanvraag en kan ook online worden bekeken op www.foamglas.nl.

FOAMGLAS in het vernieuwde Stedelijk Museum

Door de toegang van het Stedelijk Museum naar het Museumplein te verplaatsen, kon maar liefst 1.100 m² expositieruimte ondergronds worden gerealiseerd en hoefde het plein niet te worden volgebouwd. Voor de isolatie van het dak van de tentoonstellingsruimte waren twee zaken van cruciaal belang: het materiaal moest uitermate duurzaam zijn, om de kunstschatten blijvend te kunnen beschermen, en het moest uitstekend bestand zijn tegen gemotoriseerd verkeer.
Men koos voor FOAMGLAS omdat de oorspronkelijke eigenschappen behouden blijven, tientallen jaren lang, zelfs bij een overstroming, een brand of zeer hoge belasting. FOAMGLAS type F - dat in afschotvariant is aangebracht - is bovendien buitengewoon drukvast. De onderzijde van de FOAMGLAS-platen evenals de onderlinge naden werden volledig verkleefd met bitumen. Daarboven kwam een eveneens volledig verkleefde 2-laagsdakbedekking. Dankzij deze compacte opbouw is vochttransport tussen de verschillende lagen van de dakbedekkingconstructie absoluut onmogelijk en is de expositieruimte uitstekend beschermd tegen waterinfiltratie en lekkageproblemen, zelfs bij een eventuele mechanische schade aan de dakbedekking.

Opbouw
  • FOAMGLAS F-afschotisolatie;
  • twee-laagsvolledig verkleefde dakbedekking;
  • scheidingslaag;
  • zandbed;
  • natuursteen.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie