Argent Alu: geen deur te zien op de BouwBeurs

Argent Alu levert onopvallende binnendeuren.

‘Onopvallende binnendeuren’ zijn dé trend voor een tijdloos interieur met een strak en minimalistisch ontwerp. Met zijn onzichtbaar ingepleisterd deursysteem speelt Argent Alu perfect in op deze trend.

Gesloten deuren en wanden vormen één geheel: storende omlijstingen verdwijnen, terwijl de scharnieren zo gemonteerd zijn, dat ze van buitenaf niet zichtbaar zijn.

argenta invisible neo

Het argenta invisible neo scharnier, vervaardigd uit zamak, is leverbaar in 3 versies: S-5, M-6 en L-7:

  • de compacte S-5 is geschikt voor deuren met een dikte vanaf 35 mm en een gewicht tot 80 kg (3 stuks);
  • M-6-versie is ontwikkeld voor binnendeuren met een dikte vanaf 40 mm en een gewicht tot 100 kg;
  • L-7-versie is ideaal voor deuren met een dikte vanaf 50 mm en een gewicht tot 150 kg.

 
Het scharnier kan snel en eenvoudig geïnstalleerd worden. De compacte afmetingen beperken de inbouwdiepte van het scharnier en het gepatenteerde ingebouwde inhaaksysteem Easy-Hook zorgt voor eenvoudige plaatsing van de deur in het kader.
Na de installatie kan het scharnier ook eenvoudig afgesteld worden in hoogte, breedte en diepte (3D-regelbaar) zonder de deur of het scharnier te demonteren. Bovendien zijn de schroeven niet zichtbaar, waardoor dit scharnier zeer esthetisch geïntegreerd wordt.
Deze reeks is leverbaar in mat chroom, chroom blinkend of inox-look uitvoering. In tegenstelling tot de meeste andere onzichtbare scharnieren is de argenta invisible neo rechts-links omkeerbaar. Hoe de deur ook opendraait, er is steeds een correct scharnier bij de hand.

argenta invisidoor

De argenta invisidoor is een onzichtbaar aluminium kader voor binnendeuren dat standaard wordt voorzien van een primerlaag, zodat deze perfect met de wanden kan worden meegeschilderd. Dankzij dit kader vormen deuren één geheel met de wand, zonder hinderlijke deuromlijstingen. De deur is eenvoudig te integreren in metselwerk of gipsplaatwanden met een minimale wanddikte van 70 mm.
Dit universele deursysteem kan gebruikt worden voor deuren met een dikte van 38 tot 40 mm en dit voor zowel linkse als rechtse deuren, die naar binnen of naar buiten draaien. Dit systeem is in verschillende standaardafmetingen verkrijgbaar en kan ook op maat gemaakt worden. Bovendien hoeft de timmerman slechts één keer over de vloer komen: kader en deur worden immers in het atelier geassembleerd en tegelijkertijd op de bouwplaats geplaatst. Het is dan ook een ideale oplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie.
De argenta invisidoor wordt standaard geleverd met een magnetisch slot, een verwijderbare akoestische grijze slagdichting als deurdemping en onzichtbare 3D-regelbare scharnieren argenta invisible.

 
U vindt Argent Alu in hal 2, stand D.078.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie