Tonzon’s unieke experiment voor de camera maakt verschil

Experiment onlangs te zien in het RTL4 programma ‘Wist je dat?’

Een woonboot is gebouwd op twee betonnen bakken. Een van de bakken heeft een vloer die in de fabriek al geïsoleerd is met wol. De vloer boven de andere bak is niet geïsoleerd.

De bewoners voelen echter geen verschil tussen beide vloerdelen. Ook met een thermografische camera is geen verschil te zien. Wel is een koude baan te zien waar de betonnen randen van de beide bakken tegen elkaar aan zitten. De bewoners willen graag de vloer warmer hebben.

Duidelijk verschil

Het experiment wordt uitgevoerd voor de TV camera. Enkele banen wol worden verwijderd en vervangen door Thermoskussens. Nu ontstaat er wel verschil: de banen met Thermoskussens zijn duidelijk warmer dan de met wol geïsoleerde banen. Ook onder het nog niet geïsoleerde deel is een gedeelte voorzien van Thermoskussens. Ook daar ontstaat een duidelijk verschil. Het experiment is uitgezonden in het RTL4 programma Wist Je Dat?

Buisisolatie

Het experiment leverde nog een tweede succes op. De bewoner had zelf de buizen onder de vloer al geïsoleerd met gewone buisisolatie. Omdat TONZON graag de puntjes op de i van energiebesparing zet, zijn deze en passant nog omwikkeld met TONZON Bandagefolie. Hiermee wordt de uitstraling van warmte door de buisisolatie tegengegaan.
De bewoners melden spontaan dat het warme water nu veel heter bij de tappunten aankomt. Het omwikkelen is gefilmd met een infraroodvideocamera (bekijk onderstaand filmpje).

Gratis vloerisolatie winnen

TONZON is tegenwoordig vaker op TV te zien als sponsor van het programma Klus je Rijk (RTL4) waarin drie gezinnen het tegen elkaar opnemen met als opdracht wie zijn huis het energiezuinigst kan maken.
Kijkers kunnen gratis 50 m² TONZON vloerisolatie winnen, compleet aangebracht en wel.

Meer informatie bij Ton Willemsen (053) 433 23 91 of (06) 531 744 62.

 
Bekijk ook www.tonzon.nl.

Bezoek TONZON in hal 11, stand D067.

« Nieuws overzicht