Mapei komt met duurzame betonrecycling

Milieuvriendelijk recyclen van beton, en ander productnieuws van Mapei op de BouwBeurs.

Ook in 2013 staat Mapei weer op de Bouwbeurs, deze keer op de Renovatieboulevard in hal 4. Op standnummer 04.B102 presenteert Mapei diverse producten en systemen.

Het meest unieke nieuwe product is Re-CON ZERO: het innovatieve product voor een duurzame recycling van overtollig beton.

Overtollig beton

De wereldwijde productie van beton bedraagt circa 10 miljard m3/jaar, hiervan moet jaarlijks de helft worden bewerkt (overtollig beton). Overtollig beton legt een zware belasting op de betonfabriek en het milieu. De bestaande systemen voor de behandeling van overtollig beton bieden geen duurzame oplossing.

Toeslagmateriaal

RE-CON ZERO ondervangt deze problemen en voegt een meerwaarde aan overtollig beton toe, door het om te vormen tot een granulaat dat kan worden hergebruikt als toeslagmateriaal voor beton.

  • het produceert geen afval;
  • het wordt in de truckmixer toegevoegd;
  • bewerkingsinstallaties zijn overbodig.
Super snelle egalisatie: Ultraplan Quick Traffic

 
Vanaf nu is de Ultraplan Quick Traffic leverbaar op de Nederlandse markt. Deze supersnelle egalisatie heeft naast alle positieve eigenschappen van de vertrouwende egalisaties van Mapei, ook nog een bijzonder eigen voordeel. Na slechts 2 uur kan er namelijk al Linoleum en PVC op worden aangebracht!
Ultraplan Quick Traffic is een zelfvloeiende vloeregalisatie voor het uitvlakken en egaliseren van ondergronden in laagdikte van 1 tot 10 mm. Op Ultraplan Quick Traffic kunnen alle textiele, elastische en keramische bedekkingen verlijmd worden.
Ultraplan Quick Traffic is door zijn snelle droogtijd uitermate geschikt voor snelle renovatieprojecten. Hierdoor hoeft een ruimte niet voor lange tijd uit de roulatie te zijn.
Ultraplan Quick Traffic is geschikt voor gebruik binnenshuis, hardt spanningsarm uit en is geschikt voor vloerverwarming en bureaustoelverkeer.

 
Voor meer informatie: bekijk www.mapei.nl en volg ons op: 

NBD-Online Twitter NBD-Online LinkedIn NBD-Online YouTube

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie