Slim samenwerken volgens BIM creëert rendement bestaande bouw

Cadac Group en FARO laten zien hoe BIM in de praktijk werkt.

Van 4 tot en met 9 februari zullen Cadac Group en FARO deelnemen aan de Internationale Bouwbeurs in de Jaarbeurs Utrecht.

Cadac Group, gespecialiseerd in het bieden van automatiseringsoplossingen voor het creëren, beheren en delen van digitale ontwerpinformatie, en FARO, producent van 3D laser scanners, presenteren samen het beursthema ‘Rendement creëren in bestaande gebouwen met BIM als verbindende factor’.

3D-scanning voor opbouw BIM-model

Hoe BIM in de praktijk werkt, tonen Cadac Group en FARO samen met Grontmij en Royal HaskoningDHV op de beursvloer en op 6 en 7 februari van 15:00 uur tot 15:45 uur in het Bouw & ICT Theater.

Voor renovatieprojecten worden steeds vaker lasers scans gevraagd, vooral als de oorspronkelijke tekeningen missen. De 3D-laserscanner vertaalt een scan van een gebouw in een 3D point cloud.
Het eindresultaat van de scan laat zich lezen als een 3D-foto en wordt geïmporteerd in Autodesk Revit. De data worden vervolgens gebruikt voor het opbouwen van een BIM-model waarmee alle geometrische informatie inzichtelijk wordt gemaakt. De scan en het BIM-model zijn voor alle betrokkenen te gebruiken bij renovatie, beheer, onderhoud en sloop als bron van informatie.

Persoonlijke pointcloud

Tijdens de beurs richten we een Scan Zone in. Bezoekers kunnen hier een persoonlijke point cloud laten maken!

Bezoek ons in hal 10 stand D023!

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie