Bavaria brouwerij kiest voor natuurlijk ventilatiesysteem van Colt International.

Colt International uit Cuijk levert een natuurlijk ventilatiesysteem voor de afvoer van warmte en dampen die vrijkomen bij het pasteuriseren (bacterievrij maken) van de flessen in de Bavaria brouwerij.

Bavaria heeft mede voor Colt gekozen omdat zij de expertise in huis heeft voor goede hygiëne van ventilatiesystemen in grote fabriekshallen.

Natuurlijk ventilatiesysteem

Voor de afvoering van warmte en dampen tijdens het pasteuriseren van de flessen levert Colt een natuurlijk ventilatiesysteem. Naast zes Colt Eco ventilatiesystemen op het dak worden ook nog ventilatoren in de gevel van de fabriekshal aangebracht.

Roestvorming

Nadat het bier in de flesjes zit, gaan ze voor het doden van de bacteriën door een bad van wel 80 tot 90 graden Celsius. Bij dit proces komt veel warmte en damp vrij die via de nieuwe ventilatiesystemen op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd. Deze dampen zijn niet giftig.
Wel vormen de waterdampen door roestvorming een mogelijk gevaar voor de fabrieksconstructie. Door de afvoer van de waterdampen ligt dit gevaar niet meer op de loer.

All season strategie

Naast de ventilatie zorgt het nieuwe systeem ook voor een beter binnenklimaat in de fabriekshal. Er kan nu een all season ventilatiestrategie worden toegepast die zich aanpast aan de buitentemperatuur. De warmte die vrijkomt uit het productieproces bij Bavaria wordt gebruikt voor de verwarming van de fabriekshal, wat de bierbrouwer aanzienlijk in stookkosten scheelt.
Als bedrijf in de levensmiddelenbranche besteedde Bavaria extra aandacht aan een goede hygiëne bij haar keuze voor een ventilatiesysteem.