Subsidieregeling stimuleert isolatie monumentaal glas

Met de aanpassing van de ‘instandhoudingssubsidie voor rijksmonumenten’ komt het herstel van monumentale ramen binnen handbereik.

Monumentale ramen voldoen meestal niet meer aan de hedendaagse prestatie-eisen, en modern glas heeft niet de uitstraling die een monument karakteriseert.

Er is echter glas dat beide eisen verenigt, Classico van AGC.

Tijdsbeeld

AGC is in staat om met slanke oplossingen - het glas moet tenslotte in bestaande sponningen worden geplaatst - de authentieke uitstraling te bewaren en toch een hoge isolatiewaarde te halen. Door het gebruik van diverse coatings en de toepassing van verschillende edelgassen, is het mogelijk om een volledig productgamma op de markt te zetten.
Een gamma dat wat betreft dikte en uitstraling uitstekend past bij het tijdsbeeld van monumentale panden.

Isolatie-eisen

Classico, monumentale beglazing, is verkrijgbaar in; enkel floatglas (Planibel), in enkel gelaagd glas (Stratobel), in enkel geluidwerend glas (Stratophone) en in dubbel glas (Thermobel).
Welk product het meest geschikt is, hangt af van factoren als: het bouwjaar van het pand, het type kozijn, de breedte van de sponning en de eisen die gesteld worden aan de isolatie, veiligheid en comfort.

Subsidie

Met de 48,5 miljoen euro die de Nederlandse overheid in 2013 beschikbaar stelt, is de vervanging van monumentale beglazing zonder meer een optie.

 
Meer informatie op www.cultureelerfgoed.nl en www.monumenten.nl.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie