Efficiënt energiegebruik met slanke aluminium ramen

Schüco WF-serie biedt energiebesparend aluminium alternatief voor stalen ramen.

Gezien de enorme leegstand van kantoren, de onverhuurbaarheid van in slechte staat verkerende gebouwen en de terugval van de voorraad nieuwbouw staat de renovatiemarkt steeds sterker in de belangstelling.

Onlangs heeft Schüco voor de Benelux de bestaande WF-serie (Window Façade) uitgebreid.

74 mm aanzicht

Het basissysteem voor slanke aluminium ramen, Schüco AWS 65 WF, is uitgebreid met een aantal zorgvuldig vormgegeven en op elkaar afgestemde raam- en vleugelprofielen. Dankzij de modulaire opbouw is deze ook verkrijgbaar als Schüco AWS 70 WF.HI en Schüco AWS 75 WF.SI.
Hiermee is het mogelijk om onder ideale omstandigheden een aanzicht van slechts 74 mm te hanteren voor een raam met een naar binnen te openen draaideel.

Kleurmogelijkheden

Dit alles resulteert in nog meer ontwerp- en toepassingsmogelijkheden, vooral in de markt voor de renovatie van bijvoorbeeld stalen ramen. Een prachtige oplossing voor industriële of monumentale gebouwen.
Het systeem kenmerkt zich door typische, afgeschuinde contouren en de vrijwel onbeperkte kleurmogelijkheden voor binnen en buiten, elk naar keuze.

Diverse raamprofielen

Het raamprofiel in de afbeeldingen 2 tm 4 heeft een korte aanslagflens van 14 mm. Als alternatief is er ook een flens van 17 mm beschikbaar. Naast draai- en draaikiepramen zijn in deze variant op de basisserie ook stolpramen mogelijk. Tevens is er een raamvleugel die geschikt is voor automatische raambediening met Schüco TipTronic.
Er is een aluminium aanslagprofiel (in een kleur naar keuze) of een zwarte EPDM dan wel grijze siliconendichting aan de voorzijde tussen raam en vleugel. De thermische isolatie kan nog verder worden verhoogd door een overgedimensioneerde middendichting met meerdere luchtkamers (HI of SI).

 
Snel uw CAD-tekeningen downloaden en bestekteksten genereren. Kijk op de vernieuwde site www.schueco.nl bij Services!

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie