Rubber vloerbedekking nora sentica wint gouden Nightingale Award

Amerikaanse gezondheidssector reikt prijs uit aan nora systems.

De Nightingale Award wordt vanaf 1990 uitgereikt en is een van de meest gerenommeerde designprijzen van de Amerikaanse gezondheidssector. In de jury zitten architecten die gespecialiseerd zijn in de gezondheidszorg, binnenhuisarchitecten en gebouwmanagers

Innovatieve producten die bijdragen aan een omgeving met genezende werking worden bekroond.
De jongste telg van de noraplan productfamilie: noraplan sentica overtuigde in de categorie 'elastische vloerbedekkingen'. De juryleden legden de nadruk op de kwaliteit, functionaliteit, slijtvastheid, duurzaamheid, het design en de goede prijs/kwaliteitverhouding.

Behaaglijke kleuren en een gezond binnenklimaat

Noraplan sentica is vanaf dit voorjaar op de markt en is nu al een groot succes. De rubber vloerbedekking scoort meteen dubbel: door de harmonische kleuren en milieuvriendelijkheid. Beide factoren zijn met name voor gezondheidsinstellingen bijzonder belangrijk.
De 38 kleuren van de rubber vloerbedekking komen overeen met het Natural Color System (NCS) waardoor ontwerpers de vloerbedekking gemakkelijk kunnen inpassen in het totale kleurenconcept van gebouwen.
Het kleurenschema, dat uit op elkaar afgestemde kleuren bestaat, is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen kleurexperts, internationale architecten en de productontwikkelaars van nora systems. Hun doel was om met de nieuwe vloerbedekking zowel te voldoen aan toekomstige kleur- en interieurtrends als aan de eisen van duurzaam bouwen en een gezond binnenklimaat.

Green Design

Zoals alle nora producten bestaat ook noraplan sentica uit hoogwaardige industriƫle en natuurlijke rubberkwaliteiten, mineralen uit natuurlijke bronnen en milieuvriendelijke kleurpigmenten. Geen enkele nora vloerbedekking bevat pvc, weekmakers (ftalaten) of halogenen (bv. chloor).
Zo beschikt noraplan sentica ook over talrijke Green Design-certificaten als 'Der Blaue Engel... want emissiearm' en draagt zij bij aan een gezond binnenklimaat.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie