VEKA levert profielen voor eigentijdse werk- en leefruimten

Profielsystemen sluiten perfect aan bij duurzaamheid en het nieuwe werken.

Nederlandse architecten en bouwers spelen in op maatschappelijke ontwikkelingen als duurzaamheid en het nieuwe werken. De kunststof profielsystemen van VEKA sluiten daar perfect bij aan.

Dat blijkt bijvoorbeeld uit het Initium, het in 2011 gerealiseerde multifunctionele gebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).  
Met het Initium is de VU begonnen aan de herontwikkeling van haar campus aan de Zuidas. De universiteit ziet het als hét voorbeeldproject voor het nieuwe leren en werken.

Flexibel werkconcept

Basis voor het multifunctionele gebouw is een innovatief, flexibel werkconcept dat samenwerking stimuleert. Bouwpartner Hodes Bouwsystemen uit Enschede en Op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs uit Utrecht vertaalden het naar een eigentijdse vormgeving.
Mensen hebben geen eigen kamers of vaste werkplekken meer. Het Initium, dat in gebruik is genomen door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, heeft zowel open als gesloten werkplekken. Men kan elkaar formeel en informeel ontmoeten. De looplijnen in het gebouw stimuleren mensen om in beweging te komen. De kunststof kozijnen op basis van VEKA profielen leveren een markante bijdrage aan de uitstraling.

  
Semipermanent én duurzaam

Het Initium is een semipermanent gebouw, waarvoor uitsluitend duurzame materialen zijn gebruikt. Ook in dit opzicht zijn VEKA profielen een verantwoorde keus. VEKA heeft duurzaamheid immers stevig verankerd in de bedrijfsvoering.
Al sinds 1993 heeft VEKA een gesloten recyclingkringloop. In de moderne recyclingfabriek van VEKA worden oude kunststof kozijnen verwerkt tot hoogwaardig granulaat dat de grondstof vormt voor nieuwe kunststof profielen. Niet voor niets is VEKA partner van het platform Duurzaam Gebouwd.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie