Staalkozijn Nederland wint Red Dot Design Award

Red Dot Design Award 2012 voor de specialist in plaatstalen binnenkozijnen voor de utiliteitsbouw.

Samen met het Duitse zusterbedrijf BOS GmbH heeft Staalkozijn Nederland bv een nieuwe productlijn opgezet. Deze smalprofiel kozijnlijn draagt de naam Sino en heeft in combinatie met het CasePlus systeem de prestigieuze Red Dot Design Award 2012 gewonnen.

Toekomstgerichte en flexibele combinatie

Sino en het CasePlus systeem zijn een combinatie van een smal kozijnaanzicht met functionele beglazing waarin schakelaars (Design), toegangscontrole (Solutions) of bijvoorbeeld backlight, verlichting van binnenuit (LED) kan worden opgenomen. Doordat de technische ruimte eenvoudig bereikbaar blijft, kan de deur- en ruimtefunctionaliteit altijd aangepast worden aan nieuwe (gebruikers)wensen en eisen.
Kortom: een toekomstgerichte en flexibele combinatie van technische functionaliteit en oogverblindende designmogelijkheden.

SINO, het ‘spiegelloze’ kozijn

Het moderne en minimalistische vormgegeven SINO-kozijn kenmerkt zich door het extreem smalle kozijnaanzicht (spiegel). Dit smalle aanzicht (slechts 4 mm) zorgt voor een strakke en nagenoeg naadloze overgang tussen wand en deur.
De ontwerper heeft met dit vrijwel onzichtbare SINO-kozijn de mogelijkheid de wand- en deurvlakken vrijer vorm te geven. De deur kan versmelten met de wand of juist extra opvallen. Dit kozijn wordt uitgevoerd met verdekt liggende scharnieren en inbouwdeurdrangers. Dit type kozijn is ook verdiepingshoog leverbaar en kan naar wens met een voorziening voor blinde montage van een spiegelstuk (bovenpaneel) worden geleverd.

CasePlus Design, het Award winnende kozijn

Het kozijntype CasePlus Design is een systeem voor het opnemen van technische voorzieningen voor deur- en gebouwtechniek. De Design glasstrook verdekt deze modulair ingebouwde techniek maar is toch eenvoudig bereikbaar voor aanpassingen en onderhoud.
Ook verlichtingselementen kunnen in het glaspaneel worden opgenomen, denk aan bewegwijzering of vluchtwegaanduiding. De glaspanelen kunnen op verschillende manieren worden gepositioneerd.

Nieuwe brochure

Vraag snel de nieuwe ‘Design & Functie’ brochure van Staalkozijn Nederland aan via info@staalkozijn.nl of bel naar (0543) 51 95 66.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie