Knauf inlegplafonds zorgen voor goede akoestische omgeving

Knauf Danoline Unity 6 plafond: optisch naadloos en toch uitneembaar.

Voor het creëren van de best mogelijke omstandigheden voor werken, leren en genezen is een goede akoestische omgeving een vereiste. De op gips gebaseerde plafondsystemen van Knauf leveren een belangrijke bijdrage aan het gewenste eindresultaat.

Niet alleen de onbeperkte ontwerpvrijheid, maar ook de goede akoestische eigenschappen bieden voor elke ruimte een oplossing.

Naadloos

Knauf Danoline is een breed assortiment inlegplafonds en wandbekledingen voor akoestische oplossingen. Unity 6 is een innovatieve plafondtegel uit het Knauf Danoline assortiment. Het is een uitneembaar akoestisch plafond dat bijna naadloos lijkt. Het effect van een naadloos plafond wordt gecreëerd door een uitgekiend perforatiepatroon dat tot dicht aan de rand doorloopt.

Kleuren

Knauf Danoline Unity 6 is standaard wit gespoten, maar is ook leverbaar in andere kleuren. De platen kunnen dan worden gedompeld, zodat ook de binnenzijde van de perforaties gekleurd wordt.

Voordelen
  • het lijkt wel naadloos, zonder zichtbaar T-raster;
  • uitneembaar, zodat de installaties boven het plafond bereikbaar blijven;
  • zeer goede akoestische prestaties.
Speciale oplossingen

Ook ten opzichte van minerale systeemplafonds bieden Knauf plafondsystemen belangrijke voordelen. Ten eerste is de gipsplaat zeer robuust, zonder een ongewenst harde uitstraling. Bij een plafondsysteem van Knauf speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol: zo kan het plafond eventueel opnieuw geschilderd worden, met behoud van de optimale akoestische eigenschappen.
Daglicht kan, door de combinatie van een hoge lichtverspreiding en een lage glansgraad, optimaal in de ruimte worden verspreid. En ten slotte heeft gips als eigenschap dat het de luchtvochtigheid in een ruimte goed reguleert.
Naast de standaard systemen heeft Knauf ook speciale oplossingen, zoals balvaste, luchtzuiverende of cleanroom plafonds.

Meer weten

Wilt u meer weten over de plafondoplossingen van Knauf? Uiteraard kunt u documentatie en/of monstermateriaal aanvragen. Ook maakt onze adviseur graag een afspraak om u te adviseren en begeleiden bij uw concrete (project)vraagstukken!

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie