Interieur Drents Museum Assen is tijdens de Dutch Design Week 2012 onderscheiden met award voor 'Beste Interieur'

Architectenbureau Designed by Erick van Egeraat tekende voor het ontwerp van het vernieuwde en vorig jaar heropende museum.

Het bestaande monumentale gebouw  is onder andere uitgebreid met een grotendeels ondergrondse tentoonstellingsruimte.  Om de akoestiek in het museum te optimaliseren, is in totaal 1.650 m² StoSilent Panel Alu plafond van Sto Isoned toegepast.

 
Egeraat Architecten is heel duidelijk in de keuze voor StoSilent: "Wij hebben gekozen voor de akoestische plafondsystemen van Sto, vanwege de unieke product-eigenschappen en het strakke lijnenspel. Dat paste perfect in ons ontwerp." Montage van de platen op het gebogen plafond, voorzien van rondingen met een radius van 15,5 meter, vormde daarbij een enorme uitdaging voor de aannemer.

 

StoSilent Alu

De naadloze akoestische StoSilent Panel Alu plafonds hebben een positieve invloed op de akoestiek in de ruimtes in het museum. De toegepaste panelen zijn gemaakt van geluidsabsorberende glasgranulaatplaat en afgewerkt met een dunne laag open spuitpleister in diverse kleuren.
De platen zijn op een drukvaste metalen onderconstructie bevestigd en naadloos afgewerkt. Ze zijn flexibel in gebruik en kunnen zelfs in een gebogen vorm worden gemonteerd om vloeiende lijnen te creëren.
Vanwege de hoge mate van geluidsabsorptie worden de systemen van Sto steeds vaker toegepast in publieksruimtes, waar niet alleen aan functionaliteit maar ook aan esthetiek hoge eisen worden gesteld.

 

Kijk voor meer informatie over StoSilent op www.sto.nl.