MONODRAIN zorgt voor esthetische afwatering voor kozijnen

Dankzij MONODRAIN zijn ontsierende afwateringskapjes overbodig.

Bij een drukvereffenend beglazingssysteem dient de kozijnsponning te worden ontlucht en ontwaterd. In de ontwerpfase wordt er nog dikwijls niet aan gedacht, terwijl ze in praktijk er opeens wèl zijn: ontsierende afwateringskapjes!

MONODRAIN - een Nederlandse uitvinding - werd in 2005 op de markt geïntroduceerd als noviteit in kozijnafwatering. Ontsierende afwateringskapjes op aluminium en stalen kozijnen zijn sindsdien overbodig.

Onzichtbaar

In de kozijnsponning wordt door en door een gat aangebracht, waarin een speciaal gevormd kunststof afvoerpijpje, dè MONODRAIN wordt geplaatst. De afwatering/ontluchting gebeurt via dit pijpje, welk uiteindelijk onzichtbaar geklemd zit tussen de binnenzijde van het kozijnprofiel en het glas of paneel.

Kenmerken
  • universeel toepasbaar in vrijwel alle standaardprofielen;
  • voordelig, eenvoudig en snel te monteren;
  • de enige gecontroleerde, onzichtbare kozijnafwatering;
  • waarborgt een technisch èn esthetisch verantwoord ontwerp;
  • ook in een langere uitvoering leverbaar. Zo kan de tweedelige verlengde versie max. 154 mm (breedte profielkamer + glasflens) overbruggen, terwijl dit bij de standaardversie max. 78 mm is.
Opmars

Via toonaangevende systeemleveranciers (zoals Schüco, Heroal, Forster, Aliplast, Sapa, Blyweert en Hydro/Wicona) en geselecteerde groothandelaren is MONODRAIN inmiddels vertegenwoordigd in een groot deel van Europa.

 
www.monodrain.com

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie