Hoge geluidsisolatie en brandveiligheid in één deur

Merford geluidsisolerende branddeuren combineren zeer hoge geluidsisolatie met brandwerendheid van 30 of 60 minuten.

De brandveiligheid van ruimten speelt in vrijwel elk gebouw een belangrijke rol. Bij toepassingen waarbij een hoog geluidsniveau geproduceerd wordt, heeft men net als bij brandveiligheid te maken met regelgeving en het beperken van overdracht naar de omgeving of aangrenzende ruimten.
Merford geluidsisolerende branddeuren combineren een zeer hoge geluidsisolatie (Rw = 56 dB) met een brandwerendheid van 30 of 60 minuten.

Ontwerpvrijheid

Het grote voordeel van deuren die eigenschappen op het gebied van geluidsisolatie en brandwerendheid combineren, is dat er geen keuze voor een van beiden gemaakt hoeft te worden. Hierdoor worden dubbele deuren en gangen doorgaans overbodig. Er kan efficiënter gebruik gemaakt worden van de beschikbare ruimte waardoor er meer ontwerpvrijheid ontstaat.

Laagfrequent

Op het gebied van brandveiligheid zijn de eisen doorgaans duidelijk; een deur moet bijvoorbeeld 30, 60 of 90 minuten brandwerend zijn. Op het gebied van geluid is een oplossing minder voor de hand liggend; het geluidsniveau en -spectrum bepalen namelijk aan welke geluidsisolatie-eisen een deur moet voldoen. Met name laagfrequent geluid is moeilijk te dempen.

Efectiskeur

Met de MD56L deur had Merford al een deur die tegemoet komt aan de hoogste eisen op het gebied van geluidsisolatie (Rw = 56 dB) en laagfrequent geluid. Nu is deze deur tevens door Efectis goedgekeurd voor een brandwerendheid van 30 en 60 minuten (NEN 6069).
Indien lagere geluidseisen worden gesteld, dan beschikt Merford ook over een assortiment geluidsisolerende branddeuren met een lagere geluidsisolatie (Rw 51, 49 of 47 dB) en een brandwerendheid van 60 minuten.

www.specialdoors.nl

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie