KegaWood DURAL is alternatief voor tropisch hardhout

Kegro Deuren presenteert KegaWood|DURAL®; duurzaam materiaal geschikt voor stapeldorpeldeuren en ramen.

KegaWood|DURAL® is gemaakt van gemodificeerd, gevingerlast en gelamineerd Europees beukenhout.

Beukenhout is een veelvuldig voorkomende loofhoutsoort in Midden-Europa die goed verwerkt en voor geveltimmerwerk goede sterke eigenschappen bezit. Door toevoeging van energie in de vorm van warmte, verandert de structuur van het hout op moleculair niveau en verandert het hout van chemische samenstelling.
Hierdoor neemt de gevoeligheid voor wateropname af en is het hout nagenoeg niet meer vatbaar voor houtrot. Daarnaast levert KegaWood DURAL door de korte(re) aanvoerroute een positieve bijdrage aan het verlangen van de CO2 uitstoot.

Duurzame toepassing

KegaWood DURAL voldoet aan Duurzaamheidklasse 2. Dat betekent een levensduur van ten minste 25 jaar in weer en wind en 15 jaar in contact met grond en water. Daarmee is het vergelijkbaar met bijvoorbeeld Merbau.
De ontwikkeling van thermisch gemodificeerd beuken loopt al jaren en is uitgebreid getest en in praktijksituaties toegepast. Zowel in Concept II als in Concept III hebben praktijkopstellingen laten zien dat het uitermate geschikt is voor toepassing in de Nederlandse bouw.

Beoordelingen

De kwaliteit van de vingerlassen en het lamineren wordt gewaarborgd door te voldoen aan de Beoordelingsrichtlijn (BRL)1705-2 voor vingerlassen en BRL2902 voor lamineren. Het thermisch gemodificeerde geoptimaliseerde hout gebruikt in KegaWood DURAL is zowel voor het modificatieproces, het vingerlassen als het lamineren en het optimaliseren door SKH geïnspecteerd en beoordeeld als KOMO gecertificeerd. Door deze KOMO certificering vallen de deuren volledig binnen de GND garantie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie