Sopra Star dakbedekking zorgt voor aangenaam binnenklimaat

Zorggroep Alliade: Sopra Star zorgt op een duurzame manier voor een aangenamer werkklimaat.

Nieuwe, witte puntdaken. Wie langs Talant's Kinderdagcentrum It Bijehûs in Drachten rijdt, kan ze bijna niet over het hoofd zien. De reden achter de dakrenovatie met witte Sopra Star dakbedekking moet echter in It Bijehûs gezocht worden.

Witte daken weren namelijk warmte door zonlicht te reflecteren. En dat is meer dan aangenaam.

Koeler

Gebleken is dat de binnentemperatuur in It Bijehûs afgelopen zomer 3 tot 5 graden is gedaald in vergelijking met voorgaande zomers. Het temperatuurverschil ten opzichte van de oude situatie met zwarte dakbedekking is zo groot, omdat It Bijehûs een houten dakbeschot heeft. De zorgmedewerkers en de kinderen profiteren er zichtbaar van. Iedereen blijft langer fit door de koelere binnentemperatuur.

Energiekosten

Bijkomend voordeel van de keuze voor Sopra Star dakbedekking van Troelstra & de Vries is dat het koeling overbodig heeft gemaakt. Dat scheelt energiekosten én dus ook fossiele brandstoffen. Tevens gaat Sopra Star langer mee dan normale, zwarte dakbedekking. Ook dat scheelt op termijn in de kosten.
Al deze duurzame voordelen en de positieve ervaringen bij It Bijehûs zijn voor Alliade aanleiding geweest om ook woningen op het voormalige Maartenswouden in Drachten en dagbesteding locatie Industiens in Stiens te voorzien van Sopra Star.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie