ClimaRad introduceert nieuwe ventilatiesystemen StudyVent en CareVent.

StudyVent en CareVent noemt ClimaRad zijn nieuwste ventilatiesystemen. De fabrikant adviseert de eerste voor studentenwoningen en de tweede voor zorginstellingen.

StudyVent

De StudyVent bestaat uit het basistoestel ClimaRad en de afzuigventilator de ClimaRad Fan. Beide onderdelen ‘communiceren’ draadloos en automatisch met elkaar zodat de ClimaRad ventilatie-unit ‘weet’ dat er extra lucht moet naar de badkamer. Het basistoestel komt in de woonkamer en houdt het binnenklimaat op peil met teruggewonnen warmte op basis van het CO2 -gehalte en de relatieve luchtvochtigheid. Per uur verplaatst het toestel tot maximaal 125 m3 lucht.

 
De ClimaRad Fan ventileert met een aanwezigheidschakelaar de badkamer; in de basisstand met 5 m3 per uur zodat de badkamer altijd wat onderdruk heeft. Op vol vermogen verplaatst de ClimaRad Fan 50 m3 met een piek tot 80 m3 per uur.

 
Het systeem werkt zonder luchtkanalen en dat maakt het goed geschikt om studentenwoningen energiezuinig en goedkoop te ventileren met voorverwarmde lucht die via de mini-warmteterugwinner binnenkomt. Zo’n studentenwoning meet in grote lijnen 3 bij 6 meter.

CareVent

Voor ouderen die in psychogeriatrische zorginstellingen wonen in vergelijkbare ruimtes voldoet de CareVent goed. Het basistoestel en de afzuigventilator worden op elkaar afgestemd. Het basistoestel ‘weet’ dan wanneer het extra lucht moet toevoeren voor de afzuiging in de badkamer.
ClimaRad ontwikkelde de StudyVent en CareVent met Honeywell en TNO. TNO fungeerde als klankbord voor de ontwikkeling. Honeywell maakte de regeling volgens ClimaRad specificaties.