Caparol bouwverven zorgen voor kleurrijke zorgomgeving

Caparol ontwikkelt ontwerpconcept voor de zorg.

Een bezoek aan het ziekenhuis brengt voor veel mensen angst en onzekerheid met zich mee. Het is daarom belangrijk dat de omgeving waarin je terechtkomt, rust en vertrouwen geeft en vrij is van stress.

Mensen willen zich in een ruimte prettig voelen en dat geldt zeker in een zorgomgeving. Kleuren kunnen daarbij helpen. Caparol, fabrikant van professionele bouwverven, heeft een samenhangende visie geformuleerd op vastgoedonderhoud en interieurdesign in de zorg.

De omgeving heeft effect op de behandeling

Voelt een patiënt zich op zijn gemak, dan heeft dat effect op de medische behandeling. Kleuren zijn als onderdeel van de vormgeving belangrijk om dat effect teweeg te brengen. Kleuren kunnen verschillende stemmingen creëren en een ruimte een eigen identiteit geven. De verschillende afdelingen in een zorginstelling stellen hun eigen eisen aan het kleurgebruik. Ook de duur van het verblijf is van invloed op de keuze van de kleuren. Op de patiëntenkamer moet de patiënt gewoonlijk lang verblijven, een dergelijke omgeving moet rust en veiligheid uitstralen. Hier valt de keus daarom doorgaans op rustige kleuren.

Oók aandacht voor medisch-functionele eisen

Naast het directe effect op de gemoedstoestand van de patiënt gelden in een zorgomgeving natuurlijk ook andere criteria. Duurzaamheid, lange onderhoudscyclussen, reinigbaarheid en de mogelijkheid om wanden en andere oppervlakken te desinfecteren zijn in een zorginstelling óók van groot belang. Caparol heeft de functionele, esthetische en ‘wellness’-eisen bijeengebracht in het HealthCare concept.

63 kleuren

De nieuwe HealthCare brochure geeft onder meer informatie over het specifieke kleurenschema dat Caparol voor de zorg heeft ontwikkeld. Het kleurenschema bestaat uit 63 basiskleuren, ondersteunende kleuren en accentkleuren. Verder geeft de beschrijving van enkele specifieke kernproducten van Caparol antwoord op de gebruikseisen die de zorg stelt aan de afwerking van wanden, plafonds, deuren en vloeren.

 
Vraag de brochure aan via info@caparol.nl of bezoek de website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie