Gebouw met Bolidtop 525 wint RIBA Stirling Prize 2012

5000 m2 Bolidtop designvloer onderdeel van beste Britse gebouw in 2012.

In Cambridge is het plantenonderzoekscentrum Sainsbury Laboratory onderscheiden met de RIBA Stirling Prize 2012. Het ontwerp van Stanton Williams is hiermee gekozen tot het beste gebouw dat in 2012 op Brits grondgebied is gebouwd.

Hierin ligt naar de keuze van de architecten 5000 m2 designvloer van Bolidt, de Bolidtop 525.

Exceptioneel

De RIBA (Royal Institute of British Architects) verkoos architect Williams onlangs tot winnaar. Het gebouw bevindt zich bij de botanische tuinen van de universiteit van Cambridge. De architecten hebben naast het gebouw een nieuw landschap gecreëerd dat overvloeit in de botanische tuinen.
Volgens de jury is het gebouw zeer specifiek en tegelijkertijd universeel, met een schoonheid en raffinement van exceptioneel niveau.

Stimulerende werkomgeving

Het laboratorium moest plaatsen bieden voor reflectie, debat en samenwerking tussen wetenschappers. Werkomgeving en inrichting moesten één zijn met die visie.
De Bolidtop 525, die naast de uniforme en naadloze uitstraling tevens bestendig is tegen bijzondere ‘bedreigingen’ in een laboratorium, zoals stofdeeltjes, bacteriën, vuil en chemicaliën paste daarom feilloos in het architectonisch plan van Stanton Williams. De functionele en esthetische eigenschappen van de Bolidtop 525 hebben de architect geholpen zijn visie te realiseren: een universele en stimulerende werkomgeving.

Second life

Ook het duurzaamheidsaspect is beloond. Sainsbury Laboratory ontving dan ook de BREEAM Excellent Rating. De keuze voor Bolidt is ook vanuit een duurzaamheidsperspectief onmiskenbaar.
De Bolidt vloerafwerkingen, waaronder de Bolidtop 525 kunnen eenvoudig nieuw leven worden ingeblazen volgens het ‘second life’ principe: bestaande vloerafwerking blijven intact en kunnen snel en eenvoudig worden voorzien van een nieuwe toplaag. De Bolidt vloer hoeft dus nooit in zijn geheel te worden verwijderd en kunnen gedurende de levensduur van het gebouw steeds weer verfrist en hersteld worden.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie