Solatube daglichtsystemen beïnvloeden leerprestaties positief

De nieuwste Solatube variant, de Energy Care Optima® met een zeer hoge isolatiewaarde, is geschikt voor passiefbouw.

Techcomlight heeft een extra geïsoleerd Solatube® systeem ontwikkeld. Het Solatube daglichtsysteem vangt met een hoogwaardige koepel het buitenlicht op, dat door een superreflecterende lichtbuis (reflectiewaarde: 99,7%) elke gewenste ruimte bereikt.

Een plafondplaat straalt het licht gelijkmatig het vertrek in en geeft een hoog visueel comfort.

Daglicht op school

Door aanvullend gebruik te maken van de daglichtbuis, kan het gehele lokaal helder worden verlicht. In Nederland is al een groot aantal scholen voorzien van de Solatube systemen.
Om de leslokalen van de Veldhuizerschool in Ede te verduisteren tijdens lessen waarbij het digitale schoolbord wordt gebruikt, is er gekozen om ook daglichtdimmers op de Solatube daglichtsystemen aan te brengen.
Wetenschappelijk is namelijk aangetoond dat daglicht bijdraagt aan verbeterde schoolprestaties!

Energiebesparing

De Solatube systemen hebben een uitstekende verhouding tussen de isolatiewaarde en de licht- en warmtetoetreding. Hierdoor is het mogelijk veel extra daglicht naar binnen te brengen, zonder instralende zonnewarmte. Ook het warmteverlies is minimaal.
Het Solatube systeem zelf gebruikt geen energie, heeft geen bewegende onderdelen en is onderhoudsvrij. Scholen besparen dus met deze daglichtsystemen op het gebied van klimaatbeheersing en verlichting. Bovendien is de investering goed voor het milieu en voor de toekomstige waarde van het pand.

Overige kenmerken
  • toepasbaar in zowel bestaande bouw, renovaties, als in nieuwbouw (zonder bouwkundige ingrepen);
  • keuze uit meerdere types: de Solatube 160 DS (Ø25 cm) en de Solatube 290 DS (Ø35 cm). Voor grotere ruimtes zijn daglichtbuizen van Ø 53 cm geschikt;
  • isolatiewaarde van maar liefst U = 0,5 W/m2K is mogelijk.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie