Heruvent lichtkoepel zorgt voor meer woongenot senioren

Apeldoornse woningcorporatie kiest voor vlakke glazen energiebesparende lichtkoepel.

Woningcorporatie De Goede Woning uit Apeldoorn is dit jaar gestart met de renovatie van seniorenwoningen. Vlakkelichtkoepel.nl, onderdeel van Heruvent B.V., is verantwoordelijk voor de productie en levering van vlakke glazen lichtkoepels.

De glazen koepels voldoen aan de strenge eisen die De Goede Woning stelt aan energieverbruik en woongenot zonder dat er concessies worden gedaan op het gebied van lichtinval.

Lawaai

De oude kunststof lichtkoepels waren niet onderhoudsvriendelijk en bij neerslag zorgde dat bovendien voor flink wat lawaai. Woongenot van de bewoners staat voorop bij de keuze van de lichtkoepels. De bewoners merken nu echt het verschil: ze horen de neerslag bijna niet meer.

Meer lichtinval

Voor de renovatie van de seniorenwoningen en het verhogen van het energielabel van D/E naar B werd gezocht naar lichtkoepels met een hoge isolatiewaarde (1,0 W/m2K). De bestaande kunststof lichtkoepels werden vervangen door glazen lichtkoepels met HR++ veiligheidsglas.
Het strakke design van de vlakke lichtkoepel brengt ook het voordeel mee van een groter glasoppervlak met meer lichtinval dan bij de kunststof lichtkoepels van hetzelfde formaat.

Zonwering

Het geplaatste veiligheidsglas laat veel zichtbaar licht door maar driekwart van de niet-zichtbare straling blijft buiten. Van binnen is eigenlijk niet te zien dat de lichtkoepels een extra zonwerende ruit hebben. Toch wordt zo voorkomen dat er veel warmte kan binnentreden.

Brandveilig en inbraakwerend

De vlakke lichtkoepels worden compleet in één geheel aangeleverd en doordat de opstand is gemaakt van aluminium bestaat er geen brandgevaar bij het inplakken. Daarnaast is de kern van de lichtkoepel voorzien van brandvertragende PIR-isolatie, een isolatiemateriaal dat een zeer hoge isolatiewaarde combineert met goede brandvertragende werking.
De glazen lichtkoepels zijn behalve brandveilig ook nog inbraakwerend. De lichtkoepel is door Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) getest en heeft inbraakwerendheidsklasse 2 behaald. SKG heeft daarnaast ook nog getest op water, lucht en sneeuwbelasting waarin ook de hoogste klasse is behaald.

 
Voor meer informatie zie www.vlakkelichtkoepel.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie