Legrand levert oplossing voor beheer en inzicht energieverbruik

Het Legrand Energy Management Network (LEMN) is nieuw draadloos netwerk voor het monitoren en schakelen van verlichting en apparatuur op iedere werkplek.

Gebruikers kunnen met behulp van een dongel en software alle elektrische apparaten en de verlichting per werkplek schakelen, groeperen en tegelijkertijd het energieverbruik monitoren en beheren.

Organisaties kunnen door het inzicht in hun energieverbruik een substantiƫle besparing op de energiekosten realiseren tot wel 30%. Legrand Nederland lanceert met LEMN een eenvoudige oplossing voor energiemanagement met een hoog comfortniveau.

Beheer en inzicht

Het netwerk is volledig in te stellen naar de wensen en het gedrag van de gebruiker. Met behulp van opbouw- en inbouwmodules kunnen zij zelf bepalen welke apparaten in het netwerk worden opgenomen. LEMN biedt gebruikers een eenvoudig beheer van en inzicht in het verbruik van energie, temperatuur en luchtvochtigheid.

Terugverdienen

Het flexibele netwerk is altijd simpel en draadloos uit te breiden met meer modules en sensoren. De installatie van LEMN vereist geen extra leidingen of aanpassingen aan de bestaande installatie. Het kan dus eenvoudig worden meegenomen naar een nieuwe locatie. Dankzij de forse besparing op de energiekosten heeft de gebruiker het LEMN binnen circa drie jaar terugverdiend.

Onderdelen LEMN

Het LEMN systeem bestaat uit verschillende onderdelen.

  • De Energiemodule WCD meet als basismodule het energieverbruik en kan aangesloten apparaten automatisch in- en uitschakelen.
  • De Energymodule Master bepaalt welke modules tot het netwerk behoren en bevat een klok die de synchronisatie van de tijdsregistratie regelt.
  • De USB-dongel zorgt voor de communicatie tussen de computer en het netwerk.
  • De sensoren meten de temperatuur en luchtvochtigheid en geven de beweging en bezettingsgraad in de verschillende ruimtes aan.
Installeren LEMN

De Energy Manager software is zeer toegankelijk en eenvoudig indeelbaar. In 4 stappen kunnen installateurs het volledig inschakelen naar de wensen van de klant.
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie