Cocreatie start van nieuw tijdperk voor ontwerpen met daglicht

Lancering VELUX modulaire lichtstraat resultaat samenwerking met Foster + Partners.

De VELUX Groep en Foster + Partners hebben hun krachten gebundeld in een intensieve, innovatieve samenwerking. De ambitie is om een radicale verandering teweeg te brengen in de markt voor commerciële lichtstraten.

Het resultaat: de lancering van de VELUX modulaire lichtstraten.

Moeiteloos daglicht

De twee bedrijven delen de passie voor daglicht; hoe daglicht ons leven kan verrijken en onze gebouwen beter en comfortabeler kan maken om in te verblijven. De visie achter het cocreatieproject was dan ook het ontwikkelen van een duurzame oplossing die eenvoudig en moeiteloos daglicht kan brengen in commerciële gebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen en winkelcentra.

Energie-efficiënt

Aangezien gebouwen goed zijn voor 40% van het energieverbruik in de Europese Unie, wordt energie-efficiëntie in gebouwen beschouwd als één van de meest kosteneffectieve maatregelen om grote energiebesparingen te realiseren en CO2-uitstoot te reduceren.
Er is een grote behoefte aan een eenvoudige en energie-efficiënte manier om daglicht en frisse lucht in gebouwen toe te laten. VELUX modulaire lichtstraten voldoen aan deze vraag en aangezien ze net zo geschikt zijn voor nieuwbouw als renovatie, zijn ze ook in de huidige moeilijke tijden relevant.

Flexibel

De VELUX modulaire lichtstraten bieden een nieuwe kijk op commerciële lichtstraten vanwege de volledige modulariteit. Tegenwoordig wordt de markt gedomineerd door op maat gemaakte producten van verschillende leveranciers.
Dit nieuwe systeem is een standaard oplossing, maar nog steeds flexibel om mee te werken, samengesteld uit geprefabriceerde componenten die klaar zijn om op locatie afgemonteerd te worden.

Kenmerken
  • slanke modulaire lichtstraat voor platte daken;
  • uit te bouwen tot atriumdak;
  • integratie motoren (voor te openen delen en zonwering) in vensters;
  • volledig uniform beeld - te openen en vaste elementen zien er exact hetzelfde uit;
  • betere isolatie dankzij glasvezel en polyurethaan geëxtrudeerde frames;
  • U-waarde 1,0 W/m2K.
Lancering in 2013

De VELUX modulaire lichtstraten zullen begin 2013 worden geïntroduceerd in de Benelux en Frankrijk.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie