Brakel Atmos introduceert volledig thermisch gescheiden glazen lichtstraat

Brakel Atmos introduceert Duralite: nieuwe duurzame standaard voor industriële gebouwen.

Duralite is een glazen industriële lichtstraat die gezien mag worden als de nieuwe standaard lichtstraat voor industriële gebouwen voor nu en in de toekomst.

De glazen lichtstraat met een hellingshoek van 15° is volledig thermisch gescheiden en vormt zo hét groene alternatief voor kunststof lichtstraten.

Thermisch gescheiden zadeldak met hellingshoek van 15°

Brakel Atmos ontwikkelde Duralite als antwoord op de marktvraag naar meer duurzame producten. De lichtstraat heeft de vorm van een zadeldak met een hellingshoek van 15° en is volledig thermisch gescheiden. De glazen lichtstraat is standaard voorzien van dubbele HR++ beglazing met twee veiligheidsfolies in heldere of matte uitvoering en met een U-waarde van 1,3 W/m2K.

Energie efficiënt

Het Duralite systeem is zo ontwikkeld dat de thermische scheiding in de complete profielenreeks is doorgevoerd. Het systeem staat garant voor een gelijkmatige verdeling van de warmtestroom zonder sterke plaatselijke verschillen. Dit sluit de kans op condensatie onder normale omstandigheden uit.

Drie standaard systeemmaten

Duralite is verkrijgbaar in een drietal standaard systeemmaten met een vaste stramienmaat, kopschotten bestaande uit sandwichpanelen en aluminium profielen uitgevoerd in brute. Esthetische uitzetramen, gekeurd volgens EN12101-2 ten behoeve van rook- en warmteafvoer en ventilatie, kunnen probleemloos in de lichtstraat worden geïntegreerd.

Doorvalveilig

Het Duralite beglazingssysteem is doorvalveilig uitgevoerd (volgens SB1200). Hierdoor hoeven er geen extra voorzieningen te worden aangebracht, wat tijd en geld bespaart.

Total cost of ownership

De Duralite lichtstraat heeft een terugverdientijd van zeven jaar ten opzichte van gebogen kunststof lichtstraten en levert een aanzienlijke energiebesparing op. Daarmee verdient de Duralite een voorkeurspositie als de totale bouw- en exploitatiekosten in ogenschouw genomen worden.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie