Sanitaire ruimte eenvoudig afbouwen met kant-en-klare toiletplaat

Knauf Diamond Board Toiletplaat, kant-en-klaar met uitsparingen voor hangend toilet.

De Diamond Board gipskartonplaat van Knauf is nu ook beschikbaar in een speciale variant voor het afbouwen van een toiletruimte of badkamer: de Diamond Board Toiletplaat.

In deze plaat zijn de uitsparingen voor het aansluiten van een hangend toilet al gemaakt. Hierdoor wordt veel montagetijd bespaard, omdat het passen, meten en zagen van de uitsparingen niet meer nodig is. De geprefabriceerde plaat bevat uitsparingen voor spoelreservoir, afvoer en bevestigingspunten van hangtoiletten.

Eigenschappen
  • de Diamond Board Toiletplaat heeft handzaam formaat van 1 x 1,5 meter;
  • exact dezelfde eigenschappen als de reeds bekende Diamond Board - een topkwaliteit afbouwplaat die de beste eigenschappen van gipsvezel- en gipskartonplaten combineert;
  • bijzonder geschikt voor beplating van lichte, niet dragende scheidingswanden met houten of metalen staanderwerk;
  • vooral waar aanvullende eisen gelden op het gebied van vochtbestendigheid, geluidsisolatie, brandwerend- en stootvastheid, leent de ‘koning onder de gipsplaten’ zich uitstekend voor een hoogwaardige afwerking, ook in vochtige ruimten.
Montage

De Diamond Board Toiletplaat is eenvoudig te monteren op verzwaarde profielen (UA-staanders) aan weerszijden van het toiletframe. De daarvoor benodigde boorpuntschroeven worden standaard met de Diamond Board Toiletplaat meegeleverd. Het geheel kan worden afgewerkt met tegels of andere afwerking naar keuze.

Meer informatie

Bekijk de website www.knauf.nl.

« Nieuws overzicht