Achterzetramen van Metaglas zorgen ook voor aangenaam binnenklimaat.

Het plezier van wonen en werken in historische en monumentale panden kan behoorlijk verstoord worden door koudeval, tocht en slechte warmte- en geluidsisolatie van de oorspronkelijke enkelglas ramen.

In verband met het gevelaanzicht kunnen of mogen deze ramen vaak niet verwijderd worden. Met Metaglas achterzetramen worden alle tocht- en isolatieproblemen opgelost en daarnaast worden een aangenaam binnenklimaat en een daling van het energieverbruik gerealiseerd.

Warmte-isolatie

Metaglas achterzetramen worden aan de binnenzijde van het bestaande raam geplaatst. Hiermee is het tochtprobleem, dat ontstaat door het enkel glas en kieren in de bestaande kozijnen, volledig opgelost. Dankzij de spouw tussen het originele raam en het achterzetraam verbetert de warmte-isolatie van de ruimte, waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat en het energieverbruik daalt. Bovendien bieden de achterzetramen uitstekende geluidsisolatie.

Slank profiel

Metaglas achterzetramen vallen nauwelijks op, waardoor de karakteristieke details zichtbaar blijven. Om de ramen zo transparant mogelijk te houden, worden de scharnieren rechtstreeks aan het glas bevestigd.
Wanneer de bestaande situatie dit niet toelaat, wordt een uiterst slank profiel toegepast. Ook de geïsoleerde, inbraakwerende en brandvertragende varianten van de achterzetramen zijn slank geprofileerd. Grote oppervlakten, hoeken en gebogen vormen kunnen op maat worden gemaakt. De ramen worden zo bevestigd dat het originele raam goed bereikbaar blijft voor reiniging en ventilatie.

 
Lees de uitgebreide productinformatie