Het nieuwe balkondakraam FGH-V Galeria is een uniek dakraam.

Het dakraam bestaat uit twee vleugels, waarbij de bovenste vleugel als een uitzetdakraam tot 45° geopend wordt en de onderste vleugel naar voren klapt tot in een 90° verticale positie.

De onderste vleugel heeft ingebouwde balustrades aan de zijkanten, die uitschuiven als het onderste gedeelte van het balkon geopend wordt. De open vleugels vormen een balkon in uw kamer. De grote openingshoek van de bovenste vleugel en de uitklapbare ondervleugel zorgen ervoor dat het balkon gemakkelijk te bereiken is.
Als het raam gesloten wordt, verdwijnen de balustrades in de raamconstructie. Op die manier wordt verontreiniging van de balustradeprofielen tegengegaan en blijft de esthetiek van het dak bewaard.

Gemakkelijk reinigen

 
Het balkondakraam is gemakkelijk te bedienen doordat de handgreep onderaan de bovenste vleugel is geplaatst. Het dakraam is voorzien van een 2-puntssluiting. Het bovenste raam is gemakkelijk te reinigen door het te vergrendelen bij een kanteling van 180°.

Inbraakwerend

De grote afmetingen van het dakraam (78 x 255 en 94 x 255) garanderen een grote hoeveelheid natuurlijke lichtinval. Het dakraam is voorzien van het topSafe systeem, dat voor extra inbraakwerendheid zorgt, en is uitgerust met het continu (traploos) regelbare V40P ventilatierooster, dat de ruimte van een aangename ventilatie voorziet.

Het FGH-V P2 Galeria balkondakraam wordt standaard geleverd met een waterdichte, dampopen buitenkraag XDP.

 
Kenmerken

  • ruim assortiment HR++ beglazing;
  • kozijn van vacuüm geïmpregneerd grenenhout, afgewerkt met ecologisch verantwoorde dubbele acryllaklaag;
  • polyester gecoate aluminium buitenprofielen;
  • geschikt voor dakhellingen van 35 tot 55°;
  • binnen - en buitenzonwering - te combineren met uitgebreide FAKRO assortiment;
  • bediening - te combineren met uitgebreide FAKRO assortiment.