Solarlux biedt geveloplossing voor zowel nieuwbouw als renovatie: SL Modulair.

Balkons worden jaar in jaar uit blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Deze slijtageslag is één van de redenen dat het balkon vaak op de to-do lijst staat voor renovaties en onderhoud.

Door de toepassing van balkonbeglazing wordt het balkon beschermd tegen wind en water en bovendien werkt het geluidwerend.

Opeenvolgende opbouwfases

De modulaire balkonbeglazing (SL Modulair) is een innovatieve oplossing van Solarlux Nederland BV waarbij de borstwering en de beglazing optimaal met elkaar zijn verbonden. De geprefabriceerde onderdelen worden voorgemonteerd en compleet gereed voor inbouw als balkonmodule aangeleverd. Hierdoor zijn de montagekosten aanzienlijk lager. Een bijkomend voordeel van het modulaire balkonsysteem is dat ze in opeenvolgende bouwfases gerealiseerd kunnen worden.

Brandveilig

Balkonbeglazing is toe te passen in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Een waardevolle investering aangezien balkonbeglazing de betonnen delen langdurig beschermd tegen weersinvloeden. Een geïsoleerd profiel heeft een geluidwerendheid tot 45dB waardoor geluidsoverlast bij stedelijk wonen tot het verleden behoort.
Ook voor een galerij is de beglazing van Solarlux zeer geschikt. De galerijbeglazing wordt uitgevoerd in een meersporig profiel en kan worden uitgerust met een rook- en warmteafvoersysteem en voldoet hiermee aan de criteria van brandveiligheid. Bij brand worden de glazen schuifelementen door een mechanisch aandrijfsysteem automatisch geopend en ontstaat er een rookvrije vluchtweg.

Modulair balkonsysteem

Het modulaire balkonsysteem bestaat uit een omlopend dragend kozijnprofiel en een horizontaal dorpelsysteem. De horizontale doorvalbeveiliging/borstwering kan worden voorzien van balkonbeglazingssystemen van Solarlux afgestemd op de gewenste statische berekeningen.
Door de verschillende stijlen en profielen in de balkonbeglazingssystemen is het mogelijk verschillende vakvullingen toe te passen in de borstwering die tevens voldoen aan de doorvalbeveiliging. De balkonsystemen worden geleverd in volglas, ongeïsoleerd of geïsoleerde uitvoering.