Aandacht voor doorontwikkeling RT 72 op Architect@Work 2012

Alcoa Architectuursystemen presenteerde onlangs haar nieuwe RT 72 HR systeem.

Het RT 72 HR systeem is een innovatieve doorontwikkeling van het reeds bestaande RT 72 raam- en deursysteem van Alcoa Architectuursystemen.

Passiefhuis

Door een grensverleggende aanpassing aan te brengen in de isolatie van het systeem wordt met het RT 72 HR systeem voldaan aan de norm voor passiefhuis, Uw 0,8 W/m²K.
Het behalen van uitzonderlijk hoge prestaties op het gebied van isolatie, zonder afbreuk te doen aan het ontwerp en de wensen van de architect, was één van de uitgangspunten voor het ontwikkelen van het systeem.
Door het toepassen van een hoogwaardig isolerend aluminiumsysteem wordt het energieverbruik van een gebouw beperkt en de duurzaamheid verhoogd.

Systeemopbouw

Alcoa raam- en deursysteem RT 72 HR is een modulair opgebouwd systeem van aluminium profielen. Met deze profielen kunnen diverse gevelelementen, zoals vaste ramen, draairamen en draaideuren, worden geconstrueerd.
De draaielementen kunnen naar keuze links- of rechtsdraaiend worden uitgevoerd en van binnen- of buitenbeglazing worden voorzien. Het systeem is toepasbaar in woning- en utiliteitsbouw, zowel nieuwbouw als renovatie.

Duurzaamheid

Alcoa Architectuursystemen wisselt geregeld kennis uit op het gebied van ontwerpen en produceren met collega’s van andere wereldwijde vestigingen. Het uitgangspunt is om slim, intelligent en duurzaam te ontwerpen om zo o.a. het materiaalverbruik te minimaliseren.
De profielen voor het RT 72 HR systeem worden zodanig vormgegeven dat ze na hun levens- of gebruiksduur weer makkelijk te demonteren zijn en omgesmolten kunnen worden voor andere toepassingen.
Verder probeert Alcoa Architectuursystemen haar processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit brengt niet alleen tijd- en kostenbesparing met zich mee maar werkt ook lastenverlagend voor mens en milieu.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie