Met ZinCo Solar Basis bouw je een dubbel verdien dak

ZinCo ziet een grote groei in Solar & groen daken.

Zo is er vorig jaar op de Schiphol Plaza een dak met de ZinCo Solar Basis SB 200 gerealiseerd voor 240 panelen. En onlangs is er op een school in Bodegraven een dak opgeleverd met plaats voor 97 Solar panelen.

Deze groei van gecombineerde projecten is niet zo vreemd gezien de voordelen. Een dak met een groendak zal hoogstens zo warm worden als de omgevingstemperatuur. In Nederland wordt het dan hoogstens 35 graden; dit scheelt bijna 45 graden ten opzichte van een ‘naakt’ dak dat temperaturen van 80 graden te verduren krijgt.

Afname opbrengst

Een vuistregel voor zonnepanelen is dat bij elke graad opwarming boven de 25 graden de opbrengst met ongeveer 0,5% afneemt. Bij 80 graden zal de opbrengst met ongeveer 27,5% afnemen. Een groendak in combinatie met Solar panelen zal maar 5% in opbrengst verminderen.

Lekkage

De Solar Basis SB 200 biedt een solide universele basis voor elke paneel. ZinCo levert de basis met profielen die onder de gewenste hoek wordt geproduceerd. De SB 200 krijgt door middel van daktuinsubstraat een gewenste ballast en stevigheid. Het substraat is tevens een optimale voedingsbodem voor extensieve beplanting als sedum.
Aangezien de benodigde ballast over een groter oppervlak wordt verdeeld dan bij de gebruikelijke systemen, is de kans op puntbelastingen en daardoor lekkages niet aanwezig.

 
Voor meer informatie over de ZinCo Solar Basis SB 200 of andere daktuinsystemen en opbouwen kunt u contact opnemen met het ZinCo Ingenieursburo via (020) 66 74 82 of Daktuin@zinco.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie