Duurzaam groendak komt steeds meer in beeld

Troelstra & de Vries ontwikkelt diverse duurzame dakbedekkingssystemen.

Duurzame daken komen letterlijk en figuurlijk steeds meer in beeld. Troelstra & de Vries is al ruim 85 jaar gespecialiseerd in bitumineuze dakbedekking, maar tegenwoordig ook in diverse groendaksystemen.

Troelstra & de Vries ontwikkelde de afgelopen jaren, mede in samenwerking met moederbedrijf Soprema, diverse duurzame dakbedekkingssytemen. Eén van deze vernieuwende ‘groene’ dakproducten is het Sopranature Toundra Alveo-systeem.

Direct groen dak

Het systeem bestaat uit twee lagen. De eerste laag is een lichte substraatlaag die ook drainerend werkt, de tweede een sedumlaag die erbovenop wordt uitgerold. De sedumlaag bestaat uit verschillende vetplantjes en mossoorten en is bij het aanleggen al voor 85% bedekt. U heeft dus direct een groen dak.

Ecosysteem

Het Sopranature Toundra Alveo systeem is door het beperkte gewicht toepasbaar op zo goed als iedere ondergrond; hout, staal of beton. Het systeem vertegenwoordigt een gewicht van 51 tot 67 kg/m2 (zonder dakbedekking en isolatie) en is toepasbaar op daken met een helling van 2 tot 5%.
Daarnaast is het systeem snel aan te brengen, circa 250m2 per dag, en vergt het weinig onderhoud. Het begroeide dak groeit op termijn uit tot een waar ecosysteem dat zichzelf in grote mate onderhoudt. Bij het onderhoud wordt weinig of geen groen afval geproduceerd en het plantenoppervlak vergt erg weinig besproeiing.
Het natuurlijke evenwicht tussen de aangebrachte planten en spontaan verschenen planten dient door middel van onkruidbestrijding of bemesting af en toe hersteld te worden.

 
Meer over Sopranature Toundra ALVEO groendak 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie