Leerlingen buigen zich over technisch probleem Metaglas

Technasium leerlingen zoeken naar oplossing voor makkelijker bevestigen van ‘koudebrugblokjes’ in raamprofielen.

Acht weken lang hebben leerlingen van het RSG Lingecollege uit Tiel meegedaan aan een Technasium-pilotopdracht. De leerlingen uit het tweede jaar Technasium hebben Metaglas geholpen een oplossing te vinden voor een technisch probleem in het bedrijf.

 
Leerlingen uit het tweede jaar Technasium van het RSG Lingecollege uit Tiel hebben deelgenomen aan een Technasium-pilotopdracht. De leerlingen kregen in groepsverband de opdracht een oplossing te vinden voor het makkelijker bevestigen van ‘koudebrugblokjes’ in raamprofielen. Deze kunststof blokjes zitten in de aluminium ramen van Metaglas en zorgen ervoor dat er geen geleiding is van kou van buiten naar de binnenkant van het aluminium raam.

Demonstratie

De leerlingen hebben de huidige werkwijze van Metaglas bestudeerd en naar verschillende mogelijkheden gekeken die het probleem zouden kunnen oplossen. Vervolgens heeft elke groep een oplossing uitgetekend en daar een model voor ontwikkeld.
De oplossingen voor het technische probleem zijn onlangs gepresenteerd aan directrice van Metaglas Heske Groenendaal en haar vader, tevens oprichter van Metaglas, Piet Groenendaal. Door middel van een demonstratie van elke ‘machine’ probeerden de leerlingen hun idee te verkopen. Heske en Piet kozen de winnaars en beloonden hen met een leuke attentie.

Onderzoeksopdrachten

Het RSG Lingecollege uit Tiel heeft sinds oktober 2011 het predicaat Technasium. De school geeft bèta-leerlingen extra uitdaging via speciale onderzoeks- en ontwerpopdrachten. Een kenmerk hiervoor is dat contact wordt gezocht met het bedrijfsleven.
Bedrijven, zoals Metaglas, vragen leerlingen een oplossing te bedenken voor een reëel probleem dat binnen de organisatie speelt.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie