SlimbouwenKeurmerk uitgereikt aan project Solarlux Co2mfort-Office

Tijdens het Slimbouwen-congres ontving Solarlux hoofdkantoor keurmerk.

Op dinsdag 26 juni jl. werd tijdens het Slimbouwen-congres ‘Hoezo Actualiseren of Renoveren?’ het keurmerk uitgereikt aan het project Co2mfort-Office.

 
De jury heeft het SlimbouwenKeurmerk uitgereikt omdat het een opmerkelijk gebouw is waarbij de gebruikers op elk moment van de dag de gevel op diverse posities kunnen instellen. Het keurmerk is met name verleend op de aspecten:

  • flexibiliteit – het gebouw scoort hoog omdat het flexibele gevelconcept het gebouw installatiearm maakt. Daarmee is het gebouw qua mogelijke herindeling ook flexibel;
  • energie - energetisch scoort het gebouw goed, gelet op ontwerpberekeningen, maar ook blijkend uit praktijkmetingen;
  • duurzaamheid – hoge score doordat het gebouw energiebesparend is en er tijdens de bouw zuinig is omgegaan met grondstoffen.
Toekomstbestendige bouw

Een commissie van deskundigen bepaalt of een product, concept, project of dienst scoort op flexibiliteit, reductie, efficiëntie en duurzaamheid. Deze vier uitgangspunten zijn eigenschappen die bijdragen aan een toekomstbestendige bouw, met hoge waarde voor de eindgebruiker.

Slimme projecten

Door de introductie van haar keurmerk stimuleert Slimbouwen innovatie van onderaf in de bouwketen. Ze creëert hiermee een impuls voor de industrie. In de toekomst bouwen we niet langer, maar assembleren en installeren we ‘Slimme projecten op basis van Slimbouwen producten en concepten’.

Back to the Solarlux Roots: de vouwbare Co2mfort-gevel

Een primaire geïsoleerde gevel, bestaande uit houten vouwwanden met hoogwaardig isolatieglas met een paneelhoogte van 3 meter, vormt de ruimte-afsluiting. Daarvoor bevindt zich een ongekaderd, tot op de grond reikend schuif-draai-systeem als ongeïsoleerd glasvlak.
Beide gevelvlakken kunnen, onafhankelijk van elkaar, variabel geopend en helemaal opengevouwen worden, zodat de gewenste binnentemperatuur handmatig kan worden geregeld. Een mechanisch ventilatiesysteem is zo overbodig.

Downsizing: Low Tech in plaats van High Tech

Het concept van de Co2mfort-gevel zorgt ervoor dat in de winter de zonnewarmte in de geveltussenruimte wordt gebruikt voor verwarming van de ruimte. In de zomer wordt ongewenste hitte afgevoerd door het ventileren van de geveltussenruimte.
De 'Low Tech' in plaats van 'High Tech' oplossing van een handmatig te regelen gevel veroorzaakt geringere onderhouds- en bedrijfskosten. Uit een geothermische installatie wordt het hele jaar door ca. 15°C warm water gewonnen. Afvalwarmte van de server ruimte wordt gebruikt en in het verwarmingssysteem geleid. In de zomer wordt het koele water uit de aardwarmtesondes gebruikt om alle massieve bouwdelen af te koelen.

 
Klik hier voor meer informatie.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie