Hörmann snelloopdeuren herkennen hindernissen

Standaard lichtscherm en draadloze anticrash-schakelaars maken snelloopdeuren veiliger en betrouwbaarder.

Een snelloopdeur mag bij het sluiten niemand verwonden of transportgoederen beschadigen. Dat is geen ongeschreven wet, maar een voorschrift volgens de norm DIN EN.

Gewoonlijk reageert een drukgevoelige sensor aan de onderkant van de deur onmiddellijk op contacten.

Betrouwbaar

Een lichtscherm is nog veiliger; het herkent hindernissen nog voordat er contact is. Dat maakt snelloopdeuren niet alleen veiliger maar ook betrouwbaar.
Voldoende redenen voor Hörmann, fabrikant van industriedeuren, om snelloopdeuren voortaan standaard uit te voeren met zo’n lichtscherm.

Spatwater

Vooral bij grote snelloopdeuren speelt betrouwbaarheid een belangrijke rol. Het vermindert tocht en bespaart energie.
Om de betrouwbaarheid te verhogen is het lichtscherm van Hörmann geïntegreerd in het kozijn. Dat vermindert schade door aanrijding. Bovendien is het lichtscherm beschermd tegen spatwater zodat de deur gewoon met een hogedrukreiniger kan worden gereinigd.

Draadloze sensor

Hörmann voerde nóg een belangrijke verbetering door: een draadloze sensor in het SoftEdge vloerprofiel. Deze sensor meldt wanneer er bijvoorbeeld een vorkheftruck tegen een deurblad aanrijdt en het SoftEdge profiel uit de geleiding wordt gedrukt. De aandrijving stopt onmiddellijk.
Gebruikelijke oplossingen brengen een aanrijdingsignaal over via een spiraalkabel. Met alle kansen op beschadiging en storingen.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie