Faay’s verdiepingshoge scheidingswand is snel gemonteerd

FAAY VP70 is de snelste separatiewand met elke bouwfysische eigenschap die u maar kunt wensen.

De VP70 is een milieuvriendelijk verdiepingshoge scheidingswand die bestaat uit een kern van vlasscheven die aan weerszijden is voorzien van gipskartonplaat.

Door de paneeldikte van 70 mm hebben ze een hogere stijfheid en zijn daardoor goed te gebruiken voor een hogere wand.

De maximaal 3600 mm hoge elementen zijn te stapelen tot een hoogte van 4500 mm. Dit spijker-, schroefvast en handzaam element biedt vele mogelijkheden in renovatie en nieuwbouw van woningen en andere burgerlijke en utiliteitswerken.

Massieve kern

Een FAAY-wand heeft al bij geringe dikte een geluidsisolatie en brandwerendheid die traditionele systemen pas halen bij een (veel) grotere dikte. De kern van geperste vlasscheven geeft een FAAY-wand ook enorme stabiliteit en constructieve sterkte, hoge stootvastheid en bijzonder hoge schroefvastheid (110 kg per gewone schroef, 230 kg per houtdraadbout, zonder plug).

Demontabel

Ook de demontabelheid is een groot voordeel, zo blijven de panelen verplaatsbaar om een gebouw flexibel te kunnen (blijven) (her)indelen, een gebouw wordt zo vrij indeelbaar en daarmee levensloopbestendig. Verder is elk element standaard voorzien van twee leidingschachten voor het inbouwen van elektra en/of datacommunicatieleidingen.

Snelheid staat voorop

Het bijzondere van dit wandsysteem is de snelle (en dus kostenefficiënte) montage. De panelen zijn namelijk eindbeplating, spouwvulling en stijl- en regelwerk in één.
De wanden kunnen zonder meer met elke gangbare afwerking (zoals FAAY wandbespuiting, verf, sierpleisters, tegels, behang, glasvlies en stucwerk) behandeld worden. Indien gewenst, worden de panelen in de fabriek al voorzien van een vinyl dat in diverse designs te leveren is.

TNO-onderzoek en jaren praktische ervaring tonen aan dat de VP70 ruimschoots aan de te stellen eisen voldoet.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie