Verantwoord alternatief voor kunststof lichtstraat

Duralite: duurzame keus voor industriële gebouwen.

Brakel Atmos introduceert een thermisch gescheiden glazen lichtstraat, in de vorm van een zadeldak met een hellingshoek van 15°.

Het systeem is het antwoord op de toenemende vraag naar duurzame producten in met name industriële gebouwen.

Kunststof of glas?

Wat is beter, een lichtstraat van kunststof of een van glas? Duralite laat de balans doorslaan naar glas. Glas heeft namelijk een langere levensduur, levert een hogere isolatiewaarde op, blijft transparant en is bestand tegen weersinvloeden. Ten opzichte van gebogen kunststof lichtstraten levert Duralite een aanzienlijke energiebesparing op. Met een terugverdientijd van zeven jaar is de glazen lichtstraat van Brakel Atmos ook in bedrijfseconomisch opzicht een aantrekkelijke keuze.

Thermisch gescheiden zadeldak met hellingshoek van 15º

Brakel Atmos ontwikkelde het volledig thermisch gescheiden zadeldak met een hellingshoek van 15º als een antwoord op de toenemende vraag uit de markt naar meer duurzame producten.
De Duralite glazen lichtstraat is verkrijgbaar in een drietal standaard systeemmaten met een vaste stramienmaat, kopschotten bestaande uit sandwichpanelen en aluminium profielen uitgevoerd in brute.
De glazen lichtstraat is standaard voorzien van dubbele HR++ beglazing met twee veiligheidsfolies in heldere of matte uitvoering en met een U-waarde van 1,3 W/m2K. Esthetische uitzetramen ten behoeve van rook- en warmteafvoer en ventilatie, gekeurd volgens EN 12101-2, kunnen probleemloos in de lichtstraat worden geïntegreerd.

Doorvalveilig

 
Het Duralite beglazingssysteem is doorvalveilig uitgevoerd (volgens SB300). Hierdoor hoeven er geen extra voorzieningen te worden aangebracht, hetgeen tijd en geld bespaart.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie