Werkgevers kunnen flink besparen op reisurenvergoeding

Smart Mobility Management van ITmobile helpt werkgevers in de bouw besparingen te realiseren.

Werkgevers in de bouw kunnen flink besparen op de vergoeding van de reistijd. Maar daarvoor hebben ze wel beter inzicht nodig in de werkelijke reis- en werktijd van hun buitendienstmedewerkers.

ITmobile helpt werkgevers om die besparingen te realiseren.

Werkgevers betalen dubbel

Werkgevers in de bouw betalen naast het vaste salaris een verplichte reistijdvergoeding. Die is bedoeld voor reistijd die werknemers maken buiten de normale werktijd. Maar in de praktijk reizen werknemers vaak binnen werktijd van en naar huis: als ze na het begin van de werkdag arriveren of als ze voor het eind van de werktijd vertrekken. Voor die uren betaalt de werkgever dubbel: het normale salaris én reistijdvergoeding.

Onnodige kostenpost

Harald Treur van ITmobile: ‘De werkgever moet meer grip krijgen op de binnen werktijd gereisde tijd. Alleen dan kan hij exact vergoeden waar de werknemer recht op heeft. Wij stellen in de praktijk vast dat werkgevers gemiddeld 2000 euro per medewerker per jaar te veel betalen. Als je die onnodige kostenpost wegneemt, is dat eerlijker voor zowel werkgever als werknemer’.

Besparen door exact te meten

Met Smart Mobility Management biedt ITmobile werkgevers continu inzicht in alle uitvoeringsdetails van het werk. Het systeem bestaat uit slimme registratiesystemen die direct gekoppeld zijn aan de administratieve systemen van het bedrijf. Zo wordt real-time alle inzettijd, verdeeld over werk en reistijd geregistreerd en worden exacte vergoedingen automatisch berekend.

 
Vraag direct een demonstratie aan

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie