AWB Hybride Wonen verbetert energielabel woning

Een evenwichtige keuze in energie- en kostenbesparing voor het bereiden van tapwater en het verwarmen en koelen van woningen.

Daarnaast zijn er beperkte of geen bouwkundige aanpassingen nodig. Voor de eindgebruiker betekent Het Hybride Wonen een besparing op de energiekosten én meer wooncomfort.

Voordelen
  • energielabelverbetering tot wel 3 stappen;
  • verlaging Energie-Index (EI) tot -0,60;
  • CO2-reductie van ongeveer 1650 kg per jaar;
  • eenvoudige installatie, beperkte bouwkundige aanpassingen;
  • lage investering in verhouding tot de energiebesparing;
  • één leverancier van producten met ondersteunende diensten.
Drie hybride totaaloplossingen

 
AWB biedt drie hybride totaaloplossingen om energie en kosten te besparen.

 
1 GeniaHybrid: de perfecte balans tussen gas en elektra

De GeniaHybrid is een uniek hybride systeem dat bestaat uit een lucht-/waterwarmtepomp en een HR-ketel. Het hele systeem wordt aangestuurd door een centrale regel- en controlekast met unieke Dynamische Systeem Intelligentie (DSI).
Met de perfecte balans tussen ketel (gas) en warmtepomp (elektra) kan het voordeel oplopen tot maar liefst 35% besparing op primaire energie en dus ook 35% CO2-reductie.

2 HelioSet 150: Zonthermisch verwarmen

Met de HelioSet150 heeft AWB een zonthermische oplossing ontwikkeld die een energiebesparing tot 55% realiseert op de bereiding van warm water. Een oplossing die ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu.
De AWB HelioSet150 maakt immers maximaal gebruik van beschikbare zonne-energie, heeft een uitstekend warmwater rendement én vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk omdat de cv-ketel veel minder in bedrijf hoeft te komen.

3 GeniaHybrid & HelioSet150: Tribride

Naast een optimaal rendement op verwarmen is een nog beter rendement op tapwater binnen handbereik door de GeniaHybrid met de HelioSet 150 te combineren.
Door drie bestaande technieken/bronnen met elkaar te combineren (zonne-energie, lucht/elektriciteit en gas), kan er optimaal op energie en kosten worden bespaard.
Het systeem is erg flexibel omdat er verschillende opstellingsmogelijkheden zijn met maar beperkte bouwkundige aanpassingen. Het gehele systeem zorgt voor een zeer hoge bijdrage aan de EPC van -0,60. Daarnaast is een energielabelverbetering mogelijk van wel drie stappen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie