Uniek gootstuk voor inbouw van dakramen in rieten daken.

In samenwerking met de Vakfederatie Rietdekkers heeft FAKRO een speciaal gootstuk ontwikkeld dat uitermate geschikt is voor inbouw van FAKRO dakramen in rieten daken.

Dit ETV gootstuk is op meerdere punten aangepast, zodat de geijkte problemen die ontstaan bij het indekken van een dakraam in riet voorgoed tot het verleden behoren.

Schuin plaatsen

Dankzij de extra brede ETV gootstukken is het mogelijk om het dakraam “vrij” in te dekken zonder de kans op lekkages te vergroten, ook als er een screen of rolluik is aangebracht. Het volledig dichtdekken van het dakraam is ook mogelijk.
Bij de ETV gootstukken worden montagebeugels geleverd, die voorkomen dat de gootstukken kantelen tijdens het indekken. Deze beugels zijn tevens geschikt voor het schuin plaatsen van het dakraam ten opzichte van de onderconstructie.

Kenmerken

De wensen bij het plaatsen van een dakraam in riet verschillen per gebruiker. ETV gootstukken zijn daarom leverbaar in een groot aantal uitvoeringen.

  • de onderzijde kan afgewerkt worden met een aluminiumslabbe, voorzien van een goed hechtende plakstrip voor bevestiging op pannen of een plaat, voorzien van fels voor een eenvoudige bevestiging;
  • de plaat is van extra dik aluminium voor een verhoogde stijfheid en heeft aan beide zijden een waterkering; 
  • de ETV gootstukken zijn leverbaar voor iedere standaardmaat en tevens verkrijgbaar in een koperuitvoering en ‘retro look’, uitgevoerd in zwart;
  • de ETV gootstukken van FAKRO worden standaard geleverd met de XDS waterdichte dampremmende binnenkraag. Deze kraag voorkomt koudebruggen en vochtvorming direct onder het riet.

 
Ga voor meer informatie naar www.fakro.nl.