VELUX geluiddempend dakraam halveert geluid van regen

Creëer een goede nachtrust onder het hellende dak.

Het nieuwe VELUX regengeluiddempende dakraam biedt een oplossing voor een verstoorde nachtrust. Het innovatieve design, ontwikkeld door akoestische deskundigen, zorgt voor een geluidsreductie van 7 dB.

Dit is een halvering van het regengeluid dat normaal gesproken door het menselijk oor kan worden waargenomen, waardoor wakker worden van het geluid van de regen voorbij is.

Ventilatie

Iedereen heeft behoefte aan een goede nachtrust, maar voor de gezondheid en het wooncomfort zijn daglicht, frisse lucht en ventilatie ook van belang. Het regengeluiddempende dakraam van VELUX combineert al deze eigenschappen: het laat daglicht binnen, zorgt voor natuurlijke ventilatie en reduceert het geluid van regen en hagel.

Geluidsreductie van 7 dB

De combinatie van gelamineerd en extra dik glas zorgt voor een betere geluidsisolerende werking. Ook dragen de glaslijsten, de constructie van het frame en extra massa in de aluminium afdeklijsten bij aan de vermindering van het regengeluid.
De trillingen van het contactgeluid worden geabsorbeerd, zodat geluid van regen met 7 dB wordt gereduceerd. Het geluid van de regen wordt verlaagd naar 48 dB, een stuk lager dan het geluidsniveau van 50 dB waarop mensen normaal ontwaken.

Hoge isolatiewaarde

Naast het geluid van regen en hagel, krijgen ook warmte en kou veel minder kans om binnen te dringen dankzij de verbeterde isolatiewaarde van het dakraam. Hierdoor creƫert het VELUX regengeluiddempend dakraam tevens een aangenaam binnenklimaat.
De regengeluiddempende dakramen van VELUX zijn verkrijgbaar als hout of wit, onderhoudsarm tuimelvenster in een handbediende of op afstand bedienbare elektrische uitvoering (INTEGRA). 

 
Meer informatie: www.velux.nl/regengeluid.
 
 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie