Brakel Atmos zorgt voor een prettig en gezond binnenklimaat

Duurzame, natuurlijke ventilatie met nieuwe producten van Brakel Atmos.

Brakel Atmos heeft nieuwe, innovatieve producten en concepten waarmee op een energiezuinige, duurzame manier een comfortabel binnenklimaat gerealiseerd wordt.

Geregelde natuurlijke ventilatie (GNV)

GNV koppelt natuurlijke ventilatie aan een gecontroleerde luchtverdeling, zonder tochtproblemen. Het GNV-systeem stuurt de regelbare ventilatieopeningen zó aan, dat steeds de ingestelde ventilatiehoeveelheid en een optimale luchttoevoerverdeling worden bereikt.
Hierbij wordt rekening gehouden met windsnelheid, windrichting, buitentemperatuur en de binnentemperatuur op verschillende locaties.

Simulatiemodellen voor atriumgebouwen en industrie

Bij het maken van ontwerpkeuzes voor nieuwbouw en gebouwrenovatie moeten diverse factoren worden afgewogen, zoals het energieverbruik, binnenklimaat en de exploitatiekosten.
Om de effecten hiervan inzichtelijk te maken, ontwikkelde Brakel Atmos twee simulatiemodellen: één voor atriumgebouwen en één voor de industrie.

Estra glazen louvresysteem

De Estra is een lichtdoorlatend louvresysteem dat verticaal wordt toegepast en geschikt is voor zowel dagelijkse ventilatie als rook- en warmteafvoer.
De Estra heeft thermisch gescheiden profielen, is mooi en strak vormgegeven en ideaal voor situaties met veel glas. In enkelglas is het systeem nu zowel middenscharnierend, puntgehouden als bovenscharnierend verkrijgbaar. De dubbelglas uitvoeringen zijn middenscharnierend gekaderd, middenscharnierend (semi)structureel en bovenscharnierend toepasbaar.

Duo Therma dubbelklepsysteem

De Duo Therma is een dubbelklepsysteem met een hoge lucht- en waterdichtheid én een hoge akoestische isolatie. De Duo Therma heeft voor elk gebouw een functionele en duurzame oplossing. Een Rw-waarde van 44 dB behoort tot de mogelijkheden.

Esthetische uitzetramen

Naast kleppenventilatoren heeft Brakel Atmos eveneens een grote verscheidenheid aan esthetische uitzetramen in haar pakket: het thermisch gescheiden Ventria uitzetraam en de Luma en Lumera uitzetramen waarvan de bediening in het frame zijn weggewerkt.
Speciaal voor geveltoepassing is er het Inova ventilatieraam met verborgen bediening.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie